virheityskone

Kuten jo aiemmassakin artikkelissa mainitsin, niin perinteiset kirjoituskoneet jaksavat vielä purskutella nykyisessäkin tekniikan täyttämässä maailmassa. Yksi suurin ero tällaisten naputtimien ja tietokoneiden välillä on se, että ruudulla näkyvää tekstiä on helppo korjata ja muokata ennen sen tulostamista paperille. Näin ollen kirjoitusvirheetkin huomaa ennen kuin niiden korjaamisesta tulee huomattavasti hankalampaa. Nyt tarjolla olisi kuitenkin myös kirjoituskone, joka osaa huomauttaa mahdollisista kirjoitusvirheistä ennen tekstin lyömistä paperille.

Vekottimesta löytyy 16 merkkiä kerrallaan esittävä LCD-näyttö, jonka avulla voi esikatsella naputtelemiensa sanojen kirjoitusasua. Paperille teksti siirtyy vasta silloin, kun käyttäjä pääsee rivin loppuun ja tekstistä ei löydy koneen mukaan kirjoitusvirheitä. Apuna toimii 78000 englanninkielisen sanan tietopankki ja jokaisesta virheestä syntyy varoittava äänimerkki. Jos kirjoitusvirhe sattuu kuitenkin pääsemään laitteen ja käyttäjän ohi, niin kirjoituskoneesta löytyy myös perinteisempi korjausmenetelmä virheiden pyyhkimiseksi paperilta.

Yksi tällainen kirjoituskone maksaa noin 160 euroa, joten aivan halvaksi virheiden välttely ei tule.

Lähde

Edellinen artikkeliHDDWatch – Kovalevyn näköinen kello muistuttaa ajasta ennen SSD-levyjä
Seuraava artikkeliBondic korjaa asioita hieman samaan tapaan kuin hammaslääkäri paikkaa hampaita