Takka voi olla ihana lisä mihin tahansa kotiin. Perinteisistä tulisijoista puuttuu kuitenkin usein kyky jakaa lämpöä tehokkaasti koko huoneeseen. Tässä kohtaa takkatuuletin tulee kuvaan mukaan. Lisäämällä lämpimän ilman kiertoa takkatuuletin voi tehdä kodistasi viihtyisämmän ja samalla vähentää lämmityskustannuksia.

Mikä on takkatuuletin?

Takkapuhallin, joka tunnetaan myös nimellä liesituuletin tai lämpöpuhallin, on laite, joka istuu takan tai puuhellan päälle ja kierrättää lämmintä ilmaa koko huoneeseen. Tuuletin toimii käyttämällä tulen tuottamaa lämpöä pienen moottorin käyttövoimana, joka puolestaan pyörittää tuulettimen siipiä. Tuulettimen siivet siirtävät lämpimän ilman takasta ja jakavat sen koko huoneeseen.

Markkinoiden parhaat takkatuulettimet

Ecofan AirMax 812AMXBX: Ecofan AirMax 812AMXBX on suosittu valinta niille, jotka haluavat laadukkaan takkatuulettimen. Tämä tuuletin on valmistettu Kanadassa, ja siinä on suuri siipipyörä, joka voi siirtää jopa 175 kuutiometriä ilmaa minuutissa.

VODA New Designed 4 Blades Heat Powered Stove Fan: VODA New Designed 4 Blades Heat Powered Stove Fan on erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat edullisen ja tehokkaan takkatuulettimen. Tämä tuuletin on suunniteltu toimimaan millä tahansa tasaisella pinnalla, joten sitä on helppo käyttää missä tahansa kiukaassa tai takassa. Siinä on myös neljä siipeä ja se voi siirtää jopa 150 kuutiometriä ilmaa minuutissa.

GALAFIRE [2 vuoden takuu] Ilmainen lieden lämpömittari: GALAFIRE Free Stove Thermometer on toinen hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat luotettavan ja kestävän kamiinapuhallin. Tämä tuuletin on valmistettu korkealaatuisesta alumiinista, ja siinä on ainutlaatuinen siipirakenne, jonka ansiosta se voi siirtää jopa 240 kuutiometriä ilmaa minuutissa. Sen mukana toimitetaan myös ilmainen liesilämpömittari, jota voidaan käyttää takan tai kiukaan lämpötilan seuraamiseen.

Sonyabecca Heat Powered Stove Fan: Sonyabecca Heat Powered Stove Fan on tyylikäs ja tehokas vaihtoehto niille, jotka haluavat takkatuulettimen, joka näyttää hyvältä kodissaan. Tässä tuulettimessa on ainutlaatuinen siipirakenne, jonka ansiosta se voi siirtää jopa 150 kuutiometriä ilmaa minuutissa. Se on myös erittäin hiljainen ja sitä voidaan käyttää erilaisissa uuneissa ja takoissa.

Tomersun 3 Blades Heat Powered Stove Fan: Tomersun 3 Blades Heat Powered Stove Fan on kompakti ja edullinen vaihtoehto niille, jotka haluavat perustakkatuulettimen. Tässä tuulettimessa on kolme siipeä ja se voi siirtää jopa 110 kuutiometriä ilmaa minuutissa.

Takkapuhaltimen valinnassa huomioon otettavat tekijät

Kun valitset takkatuuletinta, on otettava huomioon useita tekijöitä. Ensinnäkin kannattaa ottaa huomioon takan tai kiukaan koko. Jos sinulla on suurempi takka tai kiuas, haluat tuulettimen, jossa on suurempi siipi ja joka pystyy liikuttamaan enemmän ilmaa. Jos sinulla on pienempi takka tai liesi, pienempi tuuletin voi riittää.

Kannattaa myös harkita tuulettimen muotoilua. Jotkin tuulettimet on suunniteltu tyylikkäämmiksi, ja ne voivat olla hieno lisä kodin sisustukseen. Toiset tuulettimet on suunniteltu käytännöllisemmiksi, eivätkä ne ehkä ole niin visuaalisesti houkuttelevia.

Edellinen artikkeliKuinka älypuhelimesta saa arjessa kaiken hyödyn irti?
Seuraava artikkeliAikuisten peli-ilta- teemana casino – TOP10 vinkit onnistuneeseen iltaan