SSD-levyt alkavat olla pikku hiljaa yhä houkuttelevamman hintaisia, joten ei liene mikään ihme, jos muutaman vuoden sisällä perinteiset kovalevyt katoavat markkinoilta lähes kokonaan. Ehkäpä seuraavan sukupolven tietokoneen käyttäjät eivät sitten enää edes tunnista vanhoja kovalevyjä. Analogiset rannekellot ovat sen sijaan kestäneet hyvin aikaa, joten mikä olisikaan parempi tapa muistuttaa ruksuttavista tallennusvälineistä kuin kovalevyltä näyttävä kello.

HDDWatch perustuu pienikokoisiin Microdrive-kovalevyihin, jotka jäivät aikoinaan melko pahasti erilaisten muistikorttien ja -tikkujen jalkoihin. Ranskalainen Jean Jérôme päätti sitten muuttaa tällaiset kovalevyt rannekelloiksi. Valitettavasti prosessin jälkeen kovalevyjä ei voi enää käyttää niiden alkuperäiseen tehtävään, joten kyse on oikeastaan pelkästään erikoisen designin omaavista analogisista rannekelloista.

Tarvittava rahoitus kellojen tuottamiselle on jo saatu kasaan, mutta mukaan ehtii vielä muutaman päivän ajan. Yhdelle kellolle tulee rahoituskampanjan kautta hintaa 150 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat esittelivät uudenlaisen useaan kertaan käytettävän ”paperin”
Seuraava artikkeliKirjoitusvirheistä huomauttava kirjoituskone auttaa säästämään paperia

3 KOMMENTIT

  1. Analogisten kellojen suunnittelijoiden ei pitäisi yrittää hyödyntää elektroniikan käytettyjä komponentteja. Tässä kellossa ei ole mitään hyvää sen luettavuus on surkea joka on kellojen tärkein ominaisuus, kovalevy jää nyt kokonaan hyödyntämättä sillehän olisi voinut tallentaa nimipäiväluettelon ja tuhatvuotisen kalenetrin sekä kuunvaiheet ja auringon nousut ja laskut. Vanhan ser-jätteen kantaminen ranteessa saa sinut näyttämään juhlien tyhmimmältä jampalta.

    • Ole hiljaa RedBaron, kun et mitään mistään tiedä! Tuollasien rannekellon ei tarvitse olla mikään ajan näyttäjä vaan koru. Hae kaupasta Suunto jos haluat hifistellä…. PELLE!

  2. Edellisestä kommentista tuli lähinnä mieleen että RedBaron == Marko Vanhanen mitä ilmeisimmin.

Kommenttien lisääminen on estetty.