SSD-levyt alkavat olla pikku hiljaa yhä houkuttelevamman hintaisia, joten ei liene mikään ihme, jos muutaman vuoden sisällä perinteiset kovalevyt katoavat markkinoilta lähes kokonaan. Ehkäpä seuraavan sukupolven tietokoneen käyttäjät eivät sitten enää edes tunnista vanhoja kovalevyjä. Analogiset rannekellot ovat sen sijaan kestäneet hyvin aikaa, joten mikä olisikaan parempi tapa muistuttaa ruksuttavista tallennusvälineistä kuin kovalevyltä näyttävä kello.

HDDWatch perustuu pienikokoisiin Microdrive-kovalevyihin, jotka jäivät aikoinaan melko pahasti erilaisten muistikorttien ja -tikkujen jalkoihin. Ranskalainen Jean Jérôme päätti sitten muuttaa tällaiset kovalevyt rannekelloiksi. Valitettavasti prosessin jälkeen kovalevyjä ei voi enää käyttää niiden alkuperäiseen tehtävään, joten kyse on oikeastaan pelkästään erikoisen designin omaavista analogisista rannekelloista.

Tarvittava rahoitus kellojen tuottamiselle on jo saatu kasaan, mutta mukaan ehtii vielä muutaman päivän ajan. Yhdelle kellolle tulee rahoituskampanjan kautta hintaa 150 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliTutkijat esittelivät uudenlaisen useaan kertaan käytettävän ”paperin”
Seuraava artikkeliKirjoitusvirheistä huomauttava kirjoituskone auttaa säästämään paperia