Nykyisin hampaiden paikkaamiseen käytetään yleensä muovia ja paikkojen kiinnityksessä auttaa UV-valolla kovetettava resiini. Nyt tällä tavoin kovettuvaa muovia voi sitten käyttää erilaisten hajonneiden tavaroiden korjaamiseen hieman samaan tapaan kuin pikaliimaa.

Bondic-niminen systeemi perustuu ”nestemäiseen muoviin”, joka kovettuu neljässä sekunnissa pienen UV-valon avulla. Näin ollen tavaroita korjaavan nikkarin ei tarvitse kiirehtiä osien yhdistämisessä liiman kuivumista peläten, mutta samalla korjausaineen saa jähmettymään tarvittaessa myös melko pikaisesti. Vaikka aine muistuttaa siis aika paljon pikaliimaa, niin sen kehittäjät toivovat, että sitä käytettäisiin ikään kuin korjattavien esineiden ”hitsaamiseen” liimaamisen sijaan.

Korjauksista saa jämäkämpiä käyttämällä ainetta kerroksittain ja yksittäisen kerroksen maksipaksuudeksi suositellaan noin yhtä millimetriä. Putkilon ainetta ja LED-valon sisältävä setti maksaa noin 18 euroa ja täyttöpakkaus kustantaa noin 10 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliKirjoitusvirheistä huomauttava kirjoituskone auttaa säästämään paperia
Seuraava artikkeliSonyn α7S-kamera tekee yöstä päivän