Kokoontaitettava kylpyamme – – Onko tästä mihinkään, testaajat asialla, hinta n. 100-150 euroa

Enpä ole aiemmin tullut nähneeksi tällaisia kylpyammeita. Mielestäni tässä on käyttökelpoinen idea.

Portable Folding Bathtub - kokoontaitettava kylpyamme
Portable Folding Bathtub – kokoontaitettava kylpyamme

Kokoontaitettavia kylpyammeita on useanlaisia ja oikeastaan kahta eri tyyppiä: Joko amme on kokonaan muovisista osista koottu tai sitten se on aukeava ”kehikko”, jonka keskellä on muovinen ”pressu”, jossa vesi pysyy. Sitten on vielä oikeastaan kolmaskin, joka on sylinterimäinen yhden hengen palju.

Portable Folding Bathtub - kokoontaitettava kylpyamme
Portable Folding Bathtub – kokoontaitettava kylpyamme

Ohessa muutama video, joilla testaillaan näitä ammeita.

Latest Best Portable Bathtub In 2020 | Folding Bathtub for Adults/Kids:

S04E15 || Foldable Bath Tub Unboxing and Review:

ADULT FOLDABLE BATH TUB | HONEST REVIEW:

2 month follow-up review of the happy portable bathtub:

https://www.youtube.com/watch?v=jnTN77hlcCM

Foldable Bathtub

Ohessa muutama linkki tuotteisiin.

Zenkuru® Kokoontaittuva Kylpyamme
Large Foldable Bathtub
Aliexpress – foldable bath tub adult

(Mainittakoon että en tiedä näistä myyjistä mitään vaan katsoin mitä tuli googlella ensin eteen.)

Aliexpress taitettavat kylpyammeet
Aliexpress taitettavat kylpyammeet
Portable Folding Bathtub - kokoontaitettava kylpyamme
Portable Folding Bathtub – kokoontaitettava kylpyamme
Portable Folding Bathtub - kokoontaitettava kylpyamme
Portable Folding Bathtub – kokoontaitettava kylpyamme
Portable Folding Bathtub - kokoontaitettava kylpyamme
Portable Folding Bathtub – kokoontaitettava kylpyamme

Kyllä tässä tuli mieleen, että ei hullumpi idea. Kiinasta kun tilaisi niin 100 euroa plus alvit eli 124 euroa. Ei kovin paha sijoitus. Kylpeminen on kuitenkin rentouttavaa. Viehän tuo tietysti kokontaitettunakin tilaa, mutta ei hirveästi.

Lähde: Odditymail – This Portable Folding Bathtub Is Perfect For Tiny Homes

Tilaa säästävät ratkaisut

Kokoontaitettavat ammeet ovat fiksuja ja käytännöllisiä ratkaisuja. Ne säästävät mukavasti tilaa kylpyhuoneessa. Pääset kylpemään, vaikka tila olisikin rajallinen. Nämä kylpyammeet on suunniteltu niin, että ne käyttävät tilaa tehokkaasti. Kun haluat kylvyn, avaat vain ammeen ja täytät sen vedellä. Sen jälkeen vain nautit kylvystäsi. Kun amme ei ole käytössä, sen saa taitettua kasaan. Sitten sen voi piilottaa näppärästi vaikkapa kaapin taakse.

Näitä ammeita arvostavat ne ihmiset, jotka eivät voi elää ilman kylpyjä, mutta jotka asuvat pienissä asunnoissa. Ammeellinen kylpyhuone on yleensä iso, kun taas suihkulliset kylpyhuoneet voivat olla paljon pienempiä. Pienen asunnon omistajia ilahduttanee se seikka, että kylpyhuone ei valtaa isoa osaa asunnosta.

Kannettavaa luksusta

Kokoontaitettavat ammeet voi myös ottaa mukaansa, minne sitten onkin menossa. Ylellinen kylpykokemus on siis mahdollinen muuallakin kuin vain kotona. Matkassa mukana kulkeva spa – sitä on suorastaan pakko päästä kokeilemaan.

Näiden ammeiden kokoon menevä rakenne tekee niistä helppoja kuljettaa mukana vaikkapa autossa. Jos sinulla on käytössäsi auto tai mahdollisuus huristaa taksilla, ammeen kanssa voit lähteä vaikkapa mökille. Julkisissa kulkuvälineissä ammeen kuljettaminen mukana saattaa olla jo pikkaisen haastavampaa.

Oikeanlaisen kokoontaitettavan kylpyammeen valitseminen

Mittaa ensin kylpyhuoneesi tai haluttu paikka, johon haluat ammeen laittaa. Varmista, että valitsemasi kylpyamme mahtuu tilaan avattuna, eikä taitettunakaan vie liikaa tilaa. Tutustu sitten kokoontaitettavien kylpyammeiden eri malleihin ja ominaisuuksiin. On olemassa monenlaisia vaihtoehtoja, ja jokainen malli tarjoaa erilaisia juttuja. Tutki eri ammeiden taittumistapoja, turvallisuusominaisuuksia ja lisäominaisuuksia, kuten hierontatoimintoja ja käteviä säilytysratkaisuja.

Lopuksi lue arvosteluja ja kysy suosituksia muilta ammekäyttäjiltä. Oikeat käyttäjäkokemukset antavat ehkä parasta tietoa siitä, millainen kylpyamme vastaisi parhaiten omia tarpeitasi ja odotuksiasi. Oikeanlaisen kokoontaitettavan kylpyammeen löytäminen vaatii hieman tutkimista, mutta lopputuloksena saat kotiisi ripauksen luksusta ja mahdollisuuden rentoutua jokaisena päivänä.

Modernit kokoontaitettavat kylpyammeet

Modernit kokoontaitettavat kylpyammeet ovat aika ällistyttävä ratkaisu. Ne ovat myös aika harvan ammevalinta näinä päivinä. Kuitenkin ne ovat älykäs yhdistelmä innovaatiota, käytännöllisyyttä ja tilansäästöä, ja siksi ne voivat olla modernin ihmisen ratkaisu hektiseen elämäntyyliin. Jos kodissa ei ole kuin suihku, amme on mukava kaivaa aina välillä esiin.

Tänä päivänä yhä useampi myös luopuu vakinaisesta asunnostaan. Työtä tehdään maailmalla etänä, kulkien paikasta toiseen. Moni tekee asuntoautosta tai vaikkapa retkiautosta pysyvän kotinsa. Tällaisissakin tilanteissa kokoontaitettava kylpyamme on kätevä ratkaisu.

Kokoaminen ja säilytys

Kokoontaitettavan kylpyammeen kokoaminen on vaivatonta ja nopeaa, kiitos saranoiden ja taittomekanismin. Tämä mahdollistaa sen, että amme muuntuu tilaa vievästä muodosta helposti säilytettäväksi paketiksi. Tämä ominaisuus onkin erityisen merkittävä ahtaissa tiloissa, missä jokainen neliömetri on todella tärkeä. Taitettuna tämä näppärä amme mahtuu hyvin pieneen tilaan, kuten vaikkapa komeroon. Kylpyhuoneen tyyli säilyy, kun ammeen saa nopeasti pois silmistä.

Ympäristöystävällistä kylpemistä

Amme on yleensä suihkua ekologisempi vaihtoehto. Suihkussa ollessa vettä tulee usein käytettyä enemmän, kuin olisi tarpeen. Kokoontaitettava amme tarjoaakin oivan mahdollisuuden säästää vettä. Sitä ei ehkä tule myöskään käytettyä aivan yhtä usein, kuin kiinteää ammetta. Voit siis kylpeä huoletta, tietäen että olet tehnyt osasi veden säästämisessä.

Valitse kylpemiseen vielä ympäristöystävällisiä pesuaineita, niin voit kylpeä vielä paremmalla omallatunnolla. Biohajoavat saippuat ja shampoot ovat kuin ekotekoja: ne eivät jätä haitallisia aineita vesistöihin.

UKK

Voiko kokoontaitettavassa kylpyammeessa olla sama veden syvyys kuin perinteisissä ammeissa?

Kyllä, kokoontaitettavissa kylpyammeissa voi olla sama veden syvyys kuin perinteisissä ammeissa. Useiden mallien suunnittelussa on otettu huomioon riittävä tila ja syvyys, jotta kylpeminen olisi yhtä nautinnollista kuin tavallisessa kylpyammeessa.

Miten puhdistan ja ylläpidän kokoontaitettavaa kylpyammetta niin, että se pysyy hyvässä kunnossa pitkään?

Puhdista kokoontaitettava kylpyamme säännöllisesti miedolla saippuavedellä, ja vältä voimakkaita puhdistusaineita, jotka voivat vahingoittaa materiaaleja. Varmista myös, että amme kuivuu kunnolla käytön jälkeen, ja taita se huolellisesti kasaan säilytykseen, jotta se säilyttää alkuperäisen muotonsa ja kuntonsa pitkään.

Sopivatko kokoontaitettavat ammeet liikuntarajoitteisille henkilöille?

Tukevat ja matalat kokoontaitettavat ammeet voivat olla hyvä ratkaisu liikuntarajoitteisille henkilöille, sillä niiden matala profiili voi helpottaa ammeeseen pääsyä. Ennen ostopäätöstä kannattaa ehdottomasti tarkistaa valitun mallin ominaisuudet.