VMX Project – helppokäyttöistä konenäköä

Konenäkö tarkoittaa järjestelmää, joka kykenee tunnistamaan ja seuraamaan esineitä esimerkiksi reaaliaikaisesta videokuvasta. Tällaisen implementoiminen voi usein olla hyvinkin haastavaa ja oikeiden tulosten saamista varten joutuu systeemiä säätämään vieläkin pidempään. Kickstarttaava VMX Project pyrkii tuomaan konenäön kaikkien saataville.

VMX Projectiin sisältyy web-sovellus sekä ohjelmointirajapinta. Näiden avulla kuka tahansa voi sitten hyödyntää konenäköä joko huvikseen tai tuottaa tähän perustuvia sovelluksia helposti ja vaivattomasti. Yksinkertaisimmillaan järjestelmää pääsee käyttämään nettikameralla varustetulla kannettavalla sekä internetselaimella. Uudet kohteet täytyy ensin kouluttaa järjestelmälle piirtämällä niiden ympärille muutamia rajaviivoja. Tämän jälkeen näitä kappaleita voi käyttää myöhemmissäkin projekteissa ja tunnistusta voi tarvittaessa parantaa lisäkoulutuksella.

Myös useamman kappaleen samanaikainen tunnistus onnistuu ja kaikkea tietokoneen näytölle saatavaa materiaalia voi käyttää VMX Projectin kanssa. Palvelusta veloitetaan sen perusteella, kuinka kauan käyttäjä hyödyntää saatavilla olevaa laskentatehoa. Lopullinen hinta tulee olemaan noin 70 snt/tunti, mutta nyt rahoituskampanjan aikana noin 18 eurolla saa jo 75 tuntia käyttöönsä.

Lähde