droneguide

Nykyään maapallolla ja sen ympärillä pyörii vaikka minkälaista härveliä aina satelliiteista miehittämättömiin lentoaluksiin. Jotkut näistä tarkkailevat sääoloja kun toiset on taas suunniteltu sotilaallista käyttöä varten. Drone Survival Guide esittelee 27 erilaista  itsenäistä lentolaittetta ja kertoo muutaman vinkin näiltä suojautumiseen.

Tämä 17 kielellä saatava opaslehtinen perustuu samaan mekanismiin, jota esi-isämme käyttivät jo tuhansia vuosia sitten saalistajien tunnistamiseen. Tarkoituksena on siis esitellä muutaman yleisimmän konemallin silhuetti, jonka myötä nämä pystyy tunnistamaan kaukaakin. Mukana on lisäksi tiedot härvelien toimintatarkoituksesta sekä siitä, missä niitä on tällä hetkellä toiminnassa.

Tunnistetietojen lisäksi oppaasta löytyy vinkkejä, kuinka suojautua tällaisilta lennokeilta. Laitteiden kohteita kehoitetaan muun muassa hakeutumaan tiheään metsään ja toimimaan huonon sään aikana, jolloin tällaiset miehittämättömät alukset eivät kykene lentämään.

Dokumentin voi ostaa paperisena tai ladata ilmaiseksi täältä. Valitettavasti tätä ei ole saatavilla kuitenkaan suomeksi.

Lähde

Edellinen artikkeliVMX Project – helppokäyttöistä konenäköä
Seuraava artikkeliMetamateriaali muuttaa kohteita näkymättömiksi ja torjuu tsunameja