Olipa kyseessä työ tai viihde, voit kohdata eri tiedostomuotoisia videoita jopa päivittäin. On todella ärsyttävää, että toistat videon laitteellasi ja siinä ilmeneekin jotain virheitä. Tämä johtuu siitä, että kaikki videosoittimet eivät ole riittävän hyviä ja tasokkaita.

Tiedätkö, miten tällaisen ongelman kanssa edetään? Tässä artikkelissa käymme läpi 10 parasta ja ilmaista pc-videosoitinta, joista kannattaa olla tietoinen vuonna 2022.

Luettelo 10 parhaimmasta ilmaisesta videosoittimesta Windows 11

Kaikki Windows 11 -videosoittimet eivät tue kaikkia tiedostomuotoja, mutta tiettyjä videosoittimia on mahdollista käyttää ilmaiseksi, ja sen lisäksi ne tukevat laajan valikoiman erilaisia formaatteja. Seuraavaksi paneudumme tarkemmin näihin suosittuihin ja ilmaisiin videosoittimiin.

Windows 11 mediasoitin

Kaikille tottuneille Windows 11 -käyttäjille tämän videosoittimen tuleminen on mahtava uutinen, sillä Microsoft on vihdoin julkistanut mediasoitinsovelluksen Windows 11:ta. Tämän myötä taistelu kolmannen osapuolen videosoittimen käytöstä päättyy.

Tämän mediasoitinsovelluksen käyttöliittymä on tyylikäs, puhdas ja minimaalinen. Windows 11:ta videosoitin tarjoaa tumman tilan, puoliläpinäkyvät materiaalit, korostusvärit ja muita vaihtoehtoja. Windows 11 Media Player on loistava ja se pääsi kymmenen parhaan joukkoon, koska se tukee kaikkia tiedostomuotoja PC:lle, Esimerkiksi AVI, WAV, MPG, WMV, MP3 ja monia muita.

Ominaisuudet:

 • Hyvä ja helppo käyttöliittymä
 • Tumma tila
 • Tukee useita eri tiedostomuotoja

VLC mediasoitin

Oletko kuullut avoimen lähdekoodin mediasoittimista? VLC Media Player ei perustu vain avoimeen lähdekoodiin, vaan se on myös monialustainen multimediasoitin. Tämä Windows 11 -videosoitin tukee myös videon pakkaamisen. Käyttäjät voivat toistaa tällä videosoittimella mitä tahansa videotiedostoja verkkokameroista, levyistä ja jopa suoratoistoa.

VLC videosoitin on tunnettu, sillä se tukee lähes kaikkia tiedostomuotoja mukaan lukien koodekkeja, kuten WMV, MPEG-2, MPEG-4 ja niin edelleen. Tämä kyseinen mediasoitin ei sisällä mainoksia, käyttäjien seurantaa tai vakoiluohjelmia. Lisäksi ohjelmisto tarjoaa myös videosuodatusominaisuuden. VLC Media Player voi myös purkaa videoita, ja se on erittäin luotettava ja laajalti käytetty.

Suosituimpana avoimen lähdekoodin mediasoittimena ja yli 4 miljardilla latauskerralla, VLC ansaitsee luottamuksesi ja sitä voidaan pitää parhaana Windows 11:ta videosoittimena. Median toiston lisäksi voit käyttää VCL-mediasoitinta videomuotojen muuntamiseen, online-videoiden lataamiseen, YouTuben suoratoistamiseen ja sisällön suoratoistamiseen langattomissa laitteissa.

Ominaisuudet:

 • Käyttäjät voivat toistaa mitä tahansa videotiedostoja levyiltä, suoratoistoista ja verkkokameroista
 • Se tukee mm. MPEH-4, MPEG-2, WebM ja moni muita
 • Tämä työkalu tarjoaa videon suodatustoiminnon suoratoistoa varten
 • Se ei sisällä vakoiluohjelmia, mainoksia tai käyttäjien seurantaa
 • VCL-soitin voi purkaan videon (videon käsittelyn hallintaprosessin) nopeammin
 • Ohjelmisto on mahdollista käyttää tableteissa, matkapuhelimissa, tietokoneissa ja muissa laitteissa

PotPlayer

Haluatko oppia mediasoittimesta, joka pystyy toistamaan 360 asteen videoita ja 3D-videoita? Tässä osiossa puhumme PotPlayeristä, joka on eteläkorealaisen Internet-yhtiön kehittämä mediasoitin. Koska mediasoitin tukee 3D-videoita, niin se tukee myös erilaisia 3D-laseja paremman kokemuksen saavuttamiseksi.

Siinä on myös Overlay-tuki sekä DirectD9 Ex Flip Mode. Tämä Windows 11:ta videosoitin on yhteensopiva useiden laitteiden, kuten television, HDTV:n ja DVD:n kanssa. Kaiken tämän lisäksi PotPlayer tukee myös monia tekstitysmuotoja, kuten DVD, Blu-Ray ja SMI.

Ominaisuudet:

 • Voit hallita videoitasi helposti
 • Tämä 3D-videosoitin tarjoaa sujuvan videotoiston
 • Voit esikatsella kohtausta tilannekuvien avulla
 • PotPlayer auttaa sinua lisäämään kohtauksen kirjanmerkkeihin
 • Tukee DVD, HDTV ja TV

GOM mediasoitin

Seuraavaksi jaamme kokeilemisen arvoisen videosoittimen GOM Playerin Windows 11:ta. Mediasoitin tarjoaa upeita ominaisuuksia, kuten nopeudensäädön, kuvankaappauksen, video-/äänitehosteet, AB-toiston jne. Näiden lisäksi GOM Player tukee useita tiedostomuotoja kuten MP4, AVI, MKV, MOV ja monia muita.

Videosoittimessa on käytännöllinen koodekkihaku, jossa on puhdas ja yksinkertainen käyttöliittymä. Sen lisäksi tämä ilmainen videosoitin tukee myös 360 asteen videoiden katselun. Ohjelmisto suunnittelu on hyvin minimaalinen ja siinä on lukemattomia ominaisuuksia.

Ominaisuudet:

 • Siinä on optimaalinen ohjauspaneeli toistoa ja videoita varten
 • Käyttäjät voivat toistaa sulavia UHD-videoita
 • Tämä työkalu on käyttäjäystävällinen
 • Tämän PC-mediasoittimen avulla käyttäjät voivat tuoda vaivattomasti koko videosoittolistan
 • GOM tukee screencastia, jotta voit yhdistää tietokoneesi projektoriin ja toistaa videon suurelta näytöltä

5KPlayer

Tiedätkö mediasoittimesta, jossa on sisäänrakennettu videokoodekkikirjasto? 5KPlayerissä on koodekkikirjasto, joka tukee erilaisia videoformaatteja, DVD-levyjä ja niin edelleen. Mediasoitin on GPU-kiihdytetty ja erittäin tehokas. Tämän lisäksi se on HD- ja 4K-videosoitin.

Tämä Windows 11 -videosoitin tukee monia videomuotoja, kuten WEBM, MPEG, WMV, FLV, MP4 ja sen käyttäminen on ilmaista. 5KPlayerin avulla voit helposti suoratoistaa mediatiedostoja, koska se tukee langatonta DNLA- ja AirPlayta. Tämä mediasoitin voi toistaa helposti jopa erittäin korkean laadun materiaalia.

Ominaisuudet:

 • Tukee kaikkia tiedostomuotoja
 • Langaton suoratoisto
 • Videon editoiminen

MPV-soitin

MPV on huippuluokan videosoitin Windows 11:ta. Se on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Se on kuuluisa laajasta tuettujen mediamuotojen valikoimastaan, kuten DXVA ja VAAPI. MPV-soittimella ei ole hyvää käyttöliittymää, mutta se tarjoaa silti videon perusohjaimet.

Ominaisuudet:

 • Käyttäjät voivat toistaa korkealaatuisia videoita
 • Se on kevyt ohjelmisto, joka vaatii vain vähän järjestelmäresursseja
 • Tämä PC-mediasoitin avaa nopeasti minkä tahansa leikkeen
 • Tukee komentosarjaa, kuten JavaScript ja LuaScript

DivX Player

DivX soitinta pidetään parhaana Windows 11 -videosoittimena. Tämä ohjelmisto mahdollistaa edistyneiden koodekkien, kuten HECV, MKV ja AVI:n toistamisen. Voit toistaa mediaa jopa 4K-resoluutiolla. DivX Player on ilmainen ohjelmisto, jonka avulla voit suoratoistaa DLNA:lla (Digital Living Network Alliance).

DivX Playerin käyttöliittymä saattaa olla yksinkertainen, mutta siinä ei kuitenkaan ole tingitty tarjotuista ominaisuuksista. DivX-soitin on ensimmäinen mediasoitin, joka tarjoaa ilmaisen toiston. Siinä on sisäänrakennettu mediakirjasto, josta voit kätevästi seurata videoitasi.

Ominaisuudet:

 • Voit katsoa videokirjastoasi korkealaatuisena jopa 4K:na
 • Toista videoita pilvestä
 • Edistyneet toisto- ja ääniominaisuudet

PowerDVD

PowerDVD on mediatoisto-ohjelmisto, joka on yhteensopiva Androidin, iOS:n ja Windowsin kanssa. Sen avulla voit katsella jopa 8K-resoluutioisia mediasisältöjä tarjoten samalla hämmästyttävän elokuvatyylisen äänentoiston. Se mahdollistaa videoiden lataamisen offline-käyttöä varten. PowerDVD on laadukas videosoitin Windows 11:ta.

PowerDVD mahdollistaa median jakamisen ohjelmiston kautta. Siinä on myös pilvitallennustila, joka pysty tallentamaan jopa 40 HD-elokuvaa. Voit hallita kirjastoasi sovelluksen kautta, mukaan lukien videoita, musiikkia ja jopa DVD-elokuvia.

Ominaisuudet:

 • Yhteensopiva Androidin, iOS:n ja Windowsin kanssa
 • Voit katsella jopa 8K-resoluutioista mediasisältöä
 • Mahdollistaa median jakamisen ohjelmiston kautta
 • Pilvitallennustila jopa 40 HD-elokuvalle

MediaMonkey

MediaMonkey on digitaalinen videosoitin Windows 11:ta: sen avulla käyttäjät voivat tallentaa ja ladata elokuvia sekä podcasteja. MediaMonkey tukee laajennuksia käyttäjien eduksi. Windowsin lisäksi MediaMonkeyta voi käyttää myös Android- ja iOS-laitteissa. Voit toistaa korkealaatuista ääntä televisiossa, kotistereossa tai missä tahansa muussa laitteessa.

Useimmat ammattilaiset käyttävät MediaMonkeyta. Sen avulla voi hallita yli 100 000 ääni- ja mediatiedostoa. Voit järjestellä hallussasi olevaa mediaa ja säilyttää sitä haluamallasi tavalla. MediaMonkeyn avulla voit jakaa mediatiedostoja Windows-, Android ja Apple- laitteiden välillä. Se voi muuttaa ääni- ja videomuotoja kuluttajien tarpeiden mukaan.

Ominaisuudet:

 • Voit tallentaa ja ladata elokuvia sekä podcasteja
 • Se etsii automaattisesti albumin nimen ja muita metatietoja
 • Käyttäjät voivat hallita videoita, elokuvia ja paljon muuta
 • Tämä työkalu voi synkronoida videoita Androidissa, iPodissa, iPhonessa ja iPadissa
 • Toista videoita CD-levyiltä, kiintolevyiltä ja verkosta

Kodi mediasoitin

Kodi Player on tunnettu videosoitin Windows 11:ta. Kyseistä ohjelmistoa voi käyttää ilmaiseksi. Ilmainen käyttö ei suinkaan Kodin tapauksessa tarkoita huonoa laatua. Kodi-soitin sallii myös live-urheilulähetykset. Se on tehokas ja sillä on laaja yhteensopivuus. Kodi Player on avoimen lähdekoodin ohjelmisto kotiteatteriin.

Tukeeko Kodi eri tiedostomuotoja? Kyllä, Kodi-soitin sallii useita tiedostomuotoja. Näihin kuuluvat MIDI, AAC ja WavPack audiolle ja MP4:lle. Kodi Playeriä ei käytetä vain Windows 11 – videosoittimena, sillä voi myös pelata pelejä ja tallentaa suoria TV-lähetyksiä. Voit myös selata Kodi Playeria.

Ominaisuudet:

 • Sitä voidaan käyttää useilla laitteilla, mukaan lukien pöytätietokoneet, mobiililaitteet, tabletit jne
 • Käyttäjät voivat toistaa mediatiedostoja verkosta ja tietokoneeltaan
 • Halutessasi voit muuttaa soittimen ulkonäköä

Paras videosoitin Windows 11 – UKK

Toimiiko VLC Windows 11: ta?

VLC toimii hyvin Windows 11:ta kanssa. Lataa se vain viralliselta sivustolta, jotta et kohtaa yhteensopivuusongelmia.

Mikä videosoitin on paras Windows 11:ta?

VLC-mediasoitin on yksi parhaista videosoittimista Windows 11:ta, sillä se sisältää paljon sisäänrakennettuja ominaisuuksia.

Onko Windows 11:sta mediasoitin?

Kyllä. Windows 11:sta on kolme sisäänrakennettua mediasoitinta, mukaan lukien Media Player, Movies & TV-sovellus ja Windows Media Player. Media Player on uusi virallinen ja oletusmediasoitin Windows 11 -tietokoneille tai uudemmille tietokoneille, jota myös Microsoft suosittelee. Movies & TV-sovellus on paras valinta katsoa elokuvia ja TV-ohjelmia Microsoft Storesta. Mitä tulee Windows Media Playeriin, se on vanha valinta, joka vaatii manuaalisen asennuksen.

Miksi en voi toistaa videoita Windows 11:sta?

Sinun on otettava huomioon kolme näkökohtaa, kun videoita toistetaan Windows 11 -tietokoneella. Varmista ensin, että sinulla on asennettuna toimiva Windows 11 -videosoitin. Toiseksi muuta Windows 11:ta asetuksia varmistaaksesi, että mediasoitin voi avata videomuodon. Kolmanneksi, jos videomuotoa, kuten HEVC tai AV1 ei tueta, lataa tarvittavat koodekit tai muunna vain videot Windows 11 -tuetuiksi.

Kuinka toistan videoita Windows 11:sta?

Se on hyvin yksinkertaista. Kun kelvollinen videosoitin on asennettu Windows 11 -tietokoneellesi, toistaaksesi vedä ja pudota videot siihen. Jos se on oletusmediasoitin, se voi toistaa erilaisia mediatiedostoja, joita siihen pudotat. Jos sinulla on useampi kuin yksi videosoitin Windows 11:sta, voit myös valita Windows 11:sta eri mediasoittimen eri tiedostotyypille. Voit esimerkiksi määrittää VLC:n .mkv-tiedostoille ja Windows Media Playerin .mp4-tiedostoille.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa kävimme läpi parhaimpia ja suosituimpia Windows 11 mediasoittimia. Yleisesti ottaen nämä kaikki videosoittimet voivat tarjota sinulla sujuvan ja helpon videotoiston. Tämä artikkeli tarjoaa suuren avun aina, kun tiedostomuodot häiritsevät sinua.

Ehdottomasti VCL Media player on suositun ja yksi ladatuin mediasoitin, joka kannattaa ottaa testiin. Ja mikä parasta, sitä voi käyttää ilman ärsyttäviä mainoksia tai pelkoa siitä, että se keräisi tietojasi tai siinä olisi jokin vakoiluohjelma.

Edellinen artikkeliNokia osake
Seuraava artikkeliOutokumpu osake