Autot ovat muuttuneet huomattavasti vuosien saatossa, vaikka ne vielä maanpinnalla pysyvätkin. Muutokset koskevat yleensä joko käytettyjä materiaaleja tai ajoneuvon sähköisiä laitteita. Corvetten uusin C7-malli on ensimmäinen auto, jonka valmistuksessa on käytetty niin sanottua älymateriaalia.

Tämä materiaali osaa  tarvittaessa muuttaa muotoaan, voimakkuuttaan tai jäykkyyttään. Muutokset saadaan aikaan joko lämmön, stressin, magneettikentän tai sähkön avulla. Älymateriaali pystyy kaiken lisäksi muistamaan alkuperäisen muotonsa ja palaamaan siihen edellä mainittujen ärsykkeiden loppuessa.

Missä osassa tällaista ”supermateriaalia” on sitten käytetty Corvetten toimesta? Vastaus on yksinkertaisesti: takaluukussa. Tämä materiaali vastaa siitä, että tavaratilan luukku olisi helppo sulkea sinne kertyneestä ilmasta huolimatta. Ennen tästä toiminnosta on vastannut erillinen moottori, mutta uusien materiaalien avulla on saatu vähennettyä tällaisten liikkuvien osien määrää ainakin yhdellä. Vaikkakaan takaluukun sulkeminen ei varmasti ole mikään mahdoton tehtävä ilmankaan tällaista järjestelmää, niin kyllä ymmärrettävästi tämän hintaisessa autossa toiminnon tulee olla mahdollisimman helppo.

Lähde

Edellinen artikkeliJapanissa virtuaaliystävä ehdottelee kahvin ostamista automaatista
Seuraava artikkeliVMX Project – helppokäyttöistä konenäköä