Alle sekunnissa latautuva virranlähde

Uusienkin härvelien ongelmana on yleensä akkukesto. Mitä pienemmäksi laitteet kutistuvat, sitä vaikeampi erilaisten virranlähteiden on pysyä mukana. Illinoisissa (noinko se taipuukaan) sijaitsevassa yliopistossa on kehitetty akku, jonka saa ladattua parhaimmillaan alle sekunnissa.

Kyseisestä akusta pystyy myös rakentamaan mallin, josta riittää virtaa auton akun tueksi. Tällöinkin latausajan pitäisi pysyä muutamissa sekunneissa. Latausajan kehutaan olevan 1000 kertaa nykyisiä vastaavia lyhyempi. Kehitetty malli on ainoastaan muutaman millimetrin mitoissa, joten se sopii tehokkuudestaan huolimatta myös autoa pienempien laitteiden akuksi.

Alkuperäinen idea oli luoda nykyisiä pienempi virranlähde, mutta samalla kehittäjät sattuivat myös rakentamaan hilavitkuttimen, joka myös latautuu huomattavasti nopeammin. Tämän uudenlaisen ”mikroakun” pitäisi tarjota tehokkuutta yhdistettynä nopeisiin latausaikoihin ja nämä kummatkin vielä pienessä paketissa. Ehkä siis tälläisten tai vastaavien teknologioiden myötä nähdään tulevaisuudessa vieläkin pienempiä laitteita.

Lähde