Uusienkin härvelien ongelmana on yleensä akkukesto. Mitä pienemmäksi laitteet kutistuvat, sitä vaikeampi erilaisten virranlähteiden on pysyä mukana. Illinoisissa (noinko se taipuukaan) sijaitsevassa yliopistossa on kehitetty akku, jonka saa ladattua parhaimmillaan alle sekunnissa.

Kyseisestä akusta pystyy myös rakentamaan mallin, josta riittää virtaa auton akun tueksi. Tällöinkin latausajan pitäisi pysyä muutamissa sekunneissa. Latausajan kehutaan olevan 1000 kertaa nykyisiä vastaavia lyhyempi. Kehitetty malli on ainoastaan muutaman millimetrin mitoissa, joten se sopii tehokkuudestaan huolimatta myös autoa pienempien laitteiden akuksi.

Alkuperäinen idea oli luoda nykyisiä pienempi virranlähde, mutta samalla kehittäjät sattuivat myös rakentamaan hilavitkuttimen, joka myös latautuu huomattavasti nopeammin. Tämän uudenlaisen ”mikroakun” pitäisi tarjota tehokkuutta yhdistettynä nopeisiin latausaikoihin ja nämä kummatkin vielä pienessä paketissa. Ehkä siis tälläisten tai vastaavien teknologioiden myötä nähdään tulevaisuudessa vieläkin pienempiä laitteita.

Lähde

Edellinen artikkeliTasapuolista jakoa
Seuraava artikkeliRatin rummuttelua

7 KOMMENTIT

 1. Unohtivat kertoa kaikkein oleellisimmat tiedot, wh/kg ja/tai wh/l.
  Kohta 300 vuotta vanhalla akkuteknologialla saadaan akut ladattua sekunnin miljoonasosassa täyteen ja pienimmät samalla tekniikalla tuotetuista akuista ovat hiekanjyvän kokoisia.
  Kuulostaa hyvälle vain niin kauan kunnes kerron, että noiden kondensaattorien energiatiheys on luokkaa 1wh/kg.

 2. Jos vaikka 1000mAh akku ladataan sekunnissa niin se latausvirta on 3600A. Ei taida kulkea ihan paidantaskussa tuo laturi 🙂

 3. ÖÖööö.. tuon akun tuottamiin virtamääriin tarvitaan aika paksut kaapelit, jotenka, akusta lähtevät johdot on isommat kuin itse akku. Hassua.

 4. kyllä ne kohta keksii sähköautolle akun jota ei tarttee ladata tuntikausia parin kilometrin välein. ja jos lataus tapahtuu sekunnissa niin voitaisiin rakentaa teihin latauspintoja joista ajamalla virta johtuisi erikoisvalmisteisia renkaita myöten akkuun.

  mielikuvasta tuli mieleen nää crash pelin turboliuskat 😀 http://www.youtube.com/watch?v=mj8Z4SfFbJA#t=01m21s

 5. Kyseessä ei ole kondensaattori vaan akku toki saattaa siinä olla lisäksi kondensaattorista olevia ominaisuuksia 🙂 ja tuon latausvirran suhteen.. niin sen max nopeudella täyteen mutta joten normaalissa pistorasista ladattuna voi viedä pitempään tosin voihan apuna olla myös toinen akku jota ladataan jatkuvasti täyteen jolla sitten saa nämä pienemmät akut täytettyä nopeasti.

Kommenttien lisääminen on estetty.