Lamppu, jonka keskellä on kamera. Tässä on melkoisen vaikeasti havaittava vakoilujärjestelmä.

Tovnet-vakoilukamera

Tovnet-vakoilukamera

Tovnet-kamera on sijoitettu led-polttimon keskelle. Kamerakuva välittyy kännykkään tai muuhun laitteeseen. Kun lamppu on päällä, on käytännössä mahdotonta havaita kameraa. Toisaalta pois päältäkin ollessaan, aika hankala on käydä tutkimaan lamppua, josko siinä olisi kamera – Tämä kun on katonrajassa.

Vakoilukamera-lamppu esitellään videolla:

Nykyään on helppo piilottaa kamera useaan paikkaan. Ja tieto siirtyy verkon kautta suoraan esimerkiksi älypuhelimeen. Muistutettava on kuitenkin, että kuvaaminen on laitonta – Mikäli siitä ei ole selkeää ilmoitusta tilassa, jota kuvataan. Lisäksi ip-kameroissa on suuri turvallisuusriski, että kuka vain verkon käyttäjä pääsee käyttämään niitä.

Tovnet-vakoilukamera
Tovnet-vakoilukamera

Hintaa lamppukameralla on 130 dollaria ja se on saatavilla mm. Amazon-verkkokaupasta.

Lähteet: KickStarter, Amazon

Edellinen artikkeliMorpholio Trace – Sketch CAD -app on uudenlainen arkkitehtuurityökalu: Luonnokset piirretään tabletilla, sovellus laskee mm. pinta-alat ja mallit siirretään CADiin mallinnusta varten. Työskentely luonnosten ja mallien välillä on saumatonta.
Seuraava artikkeliSOUNDCAM on ensimmäinen kuluttajatason hintaluokan akustinen kamera – Todennäköisesti mullistaa monet alat toteutuessaan