Piirtopöydät ovat tuoneet jo pitkän aikaa sitten mahdollisuuden piirtää suoraan digitaaliseen muotoon. Nykyiset suuret tabletit kynällä mahdollistavat huomattavasti joustavamman ympäristön työskennellä vapaalla kädellä piirretyn muodon ja 3d-mallinnoksen välillä. Tästä on etua monessa työssä, mutta Morpholio Trace on suunniteltu erityisesti arkkitehdeille. Tämä varmasti helpottaa töitä – Joka päivä.

Pinta-alan laskeminen

Alueen täyttäminen
Pinta-alan muutos
Materiaalilaskelmia

Sovellus mahdollistaa korkean tason muotojen piirron, sekä myös yksityiskohtien luonnostelun. Yksityiskohtia voi myös monistaa sovelluksessa ja sijoitella useaan kohtaan. Uusi nyt tullut ominaisuus on pinta-alan automaattinen laskeminen, joka helpottaa cadin ja luonnostyökalun välistä työskentelyprosessia. Sovellus myös laskee automaattisesti uusia pinta-aloja, mikäli esimerkiksi alueesta poistetaan osa. Vanhastaan on sovellukseen integroitu mm. kamera ja etäisyyksien laskenta.

Videolla esitellään sovelluksen käyttäjäkokemusta:
https://vimeo.com/268556821

Videolla esitellään Morpholio Trace – Sketch CAD -sovellus:

Uusi Smart Fill -ominaisuus:

Morpholio Trace – Sketch CAD
Luonnostelua
Täyttötoiminto muotojen luomiseessa
Värien valintaa
Omat esinekirjastot
Kahdeksan erilaista kynää

Nämä seikat saattavat tuntua selkeiltä ja tavanomaisilta, mutta tällaisten työkalujen tuominen arkkitehtuurin maailmaan saattaa muuttaa huomattavasti koko työskentelyprosessia! Sovellus on ilmainen ja tarjoaa joitakin sovelluksen sisäisiä ostoja, maks. 20 dollarin hintaan. Verrattuna CAD-sovelluksiin, tämä on siis huomattavan edullinen.

Lähteet: Designboom, iTunes store, Morpholio Apps

Edellinen artikkeliHauen uistelua RC-veneellä
Seuraava artikkeliTehokas tapa vakoilla on kamera lampun polttimossa