Yksi elokuvahistorian tunnetuin, 3D-projektiota hyödyntävä kohtaus, löytyy ensimmäisestä Star Wars -elokuvasta. Tässä filmissä esitetty prinsessan hologrammi on innostanut monia kehittämään samankaltaista systeemiä. Nyt Help Me Obi -niminen projekti saa jo aikaan melko vaikuttavia tuloksia, vaikka kyseessä ei varsinaisesti 3D-projektio olekaan.

Chris Helsonin sekä Sarah Jacketsin esittelemä systeemi pystyy esittämään jopa 30 cm leveyden, pituuden tai paksuuden omaavia kolmiulotteisia kappaleita ilmassa. Kuva on nähtävissä kaikista eri kulmista, mutta se kuitenkin näyttää joka suunnasta samalta, eli kyseessä on tavallaan eräänlainen ilmassa leijuva 3D-elokuva.

Uudelle systeemille haetaan nyt patenttia, joten sen kehittäjät eivät vielä halua paljastaa tarkempia tietoja sen toiminnasta. Toki erilaisia kolmiulotteisia heijastuksia on jo nähty muun muassa joissakin konserteissa, mutta nyt väsättävä tekniikka on ainakin kehittäjiensä mukaan aivan uudenlainen.

Lähde

Edellinen artikkeliiSwimband pyrkii estämään lasten hukkumisen
Seuraava artikkeliAutomaatti ruokkii kulkukoiria tyhjiä pulloja vastaan