http://www.youtube.com/watch?v=U8WxtuhiaJY

Olen jo aiemminkin kirjoittanut tänne sivustolle erilaisista pullonpalautusautomaateista, jotka eivät anna vastineeksi rahaa, mutta tekevät sen sijaan jotain aivan muuta. Nyt on sitten kehitetty laite, joka vaihtaa tyhjät pullot kulkukoirien ruoaksi.

Härveli on turkkilaisen Pugedonin käsialaa ja se löytyy Istanbulista. Automaatti jakaa kulkukoirille vettä ja pudottaa myös kuivia koiranmuroja tyhjiä pulloja vastaan. Ruokakustannukset katetaan kerätyillä pulloilla ja näin ollen härveli on tavallaan kaupungille täysin ilmainen. Turkista löytyy riittävästi nälkäisiä nelijalkaisia, sillä pelkästään Istanbulissa on arvioitu olevan yli 150000 kulkukoiraa ja -kissaa.

Tietty tällaisten eläinten ruokkimisessa voi olla myös haittapuolensa, jos esimerkiksi kadulla maleksivat koirat alkavat ”pakottaa” ihmisiä pudottamaan pullojaan laitteeseen. Tällaiset vaihtoehtoiset kierrätysautomaatit ovat kuitenkin mielestäni hauska lisä arkipäivään.

Lähde

Edellinen artikkeliUusi tekniikka tuo elokuvista tutut 3D-projektiot askeleen lähemmäs todellisuutta
Seuraava artikkeliEnsimmäisen maailmansodan härveleitä