iSwimband pyrkii estämään lasten hukkumisen

Etenkin pieniä lapsia hukkuu turhankin usein siihen, että heidän temmellystä vesistöissä ei vain ehditä vahtimaan tarpeeksi tarkasti. iSwimband on ranneke, joka ilmoittaa muun muassa turhan pitkistä oleskeluajoista veden alla.

Järjestelmään kuuluu kaksi erilaista telinettä, joiden avulla itse sensorin voi kiinnittää joko otsalle tai sitten ranteeseen. Systeemissä on myös kaksi erilaista toimintoa, joista ensimmäinen varoittaa heti lapsen joutuessa veteen ja toinen vasta silloin, kun lapsi on ollut veden alla epäturvallisen pitkän ajan. Ensimmäinen asetus on tarkoitettu niille, jotka eivät osaa uida ollenkaan ja jälkimmäinen jonkinlaiset uimataidot omaaville temmeltäjille.

Hälytykset esitetään iOS-käyttöjärjestelmälle löytyvän sovelluksen kautta ja tieto siirtyy Bluetoothin avulla. Yksi iSwimband-setti maksaa noin 70 euroa, mutta on varmasti ihmishenkeä edullisempi ratkaisu. Tietty tällaiseen vekottimeen ei saa sitten luottaa myöskään liian paljon, vaan aikaa kannattaa varata myös lastensa valvomiselle.

Lähde