vertuservice

Moni tuntee Nokian aikoinaan perustaman Vertu-nimisen firman, joka kehittelee ja myy maailman hintavimpia matkapuhelimia. Uusimpien tällaisten puhelinten ostajat saavat käyttöönsä samantyylisen apurin kuin esimerkiksi Applen Siri tai Microsoftin Cortana. Ainoa ero on se, että 10000 dollarin eli noin 7400 euron puhelimella avustajankin toimii aito ihminen.

Perustallaajan puhelimeksi melko kallis härpäke on vielä malliston halvimmasta päästä ja hinnat nousevat jopa ~15000 euroon asti valitusta mallista riippuen. Toki puhelinten materiaali on sitten myös huippuluokkaa kuorien ollessa titaania ja näyttökin on päällystetty safiirikristallilasilla. Puhelinten mukana saa siis ns. concierge-palvelun, joka tarkoittaa sitä, että käyttäjän toiveita on aina kuuntelemassa henkilökohtainen apulainen.

Palvelun avulla voi vaikkapa tehdä ravintolavarauksia, vaikka kaikki paikat olisivatkin seuraavaksi illaksi jo täynnä. Tietty kaikki veloitetaan puhelimen omistajan luottokorteilta, joten rahaa tulisi löytyä jonkin verran vielä puhelimen hankkimisenkin jälkeen. Itse apulaispalvelu toimii vuoden matkapuhelimen hankkimisen jälkeen maksutta ja sen jälkeen tämänkin hinta hyppää hieman päälle 2000 euroon vuodelta.

Henkilökohtaisesta palvelushenkilöstä huolimatta täytyy muistaa, että pohjalla on kuitenkin ainoastaan matkapuhelin, jonka kaikki ominaisuudet eivät aina edes päivitä halvimman hintaluokan edustajien tarjoamia.

Lähde

Edellinen artikkeliJyrobike helpottaa pyörällä ajamisen oppimista
Seuraava artikkeliMichiganiin suunnitellaan testikaupunkia automatisoituja autoja varten