universityplans

Itseohjautuvia autoja kehitellään monen eri valmistajan toimesta kovaa tahtia. Vaikka tällaisissa ajoneuvoissa voi olla matkustamisen tulevaisuus, niin vielä niillä on myös lukuisia ongelmia ratkaistavana. Härveleiden testaamiseen tarvitaan kuitenkin usein lupia, joiden hakeminen ja läpi saaminen voi kestää vuosia. Nyt Yhdysvaltojen Michiganin osavaltioon suunnitellaan rakennettavaksi omaa pikkuruista ”kaupunkia”, jossa automatisoituja autoja voidaan testata ilman vaaraa muille tielläliikkujille.

Suunnitelman takana on Michiganissa sijaitseva insinööritieteiden yliopisto eli University of Michigan College of Engineering. Kaupunkiin on kaavailtu muun muassa liittymäkaistoja, liikennevaloja, -merkkejä ja -ympyröitä, työmaa-alueita sekä mekaanisia jalankulkijoita väistettäväksi. Tarkoitus on, että tässä harjoitusympäristöstä voidaan kehittää robottiautojen keskeistä kanssakäymistä sen sijaan, että ne joutuisivat selviämään pelkästään omilla tiedoillaan.

Lähde

Edellinen artikkeli10000 dollarin puhelin sisältää henkilökohtaisen ihmisavustajan
Seuraava artikkeliLisättyä todellisuutta hyödyntävä ”peili” auttaa valitsemaan meikkejä