Moni varmasti muistaa ensimmäiset metrinsä, jotka polki itse apupyörättömällä polkupyörällä. Kovassa vauhdissa pystyssä pysyminenhän on gyroskooppisten voimien ansiosta helpompaa, mutta pyöräilyä opetteleva henkilö tuskin heti pystyy sujahtelemaan kovinkaan lujaa. Nyt avuksi on kehitetty lapsille sopiva harjoittelupyörä, joka pysyy eräänlaisen gyroskoopin avulla pystyssä hitaamminkin ajeltaessa.

Jyrobike muistuttaa ulkoisesti muuten normaalia lastenpyörää, mutta sen etupyörän pinnat on korvattu umpinaisella rakennelmalla. Tämän sisältä löytyy systeemi, joka vastustaa painovoimasta aiheutuvia voimia, jotka taas pyrkivät kaatamaan pyöräilijän. Laitteistosta löytyvää nopeasti pyörivää kiekkoa kieputtaa sähkömoottori, joka saa virtansa ladattavasta akusta.

Täyteen ladattuna laitteella voi opetella ajamista noin 3 tunnin ajan ja akut voi tämän jälkeen täyttää Micro USB -portin kautta. Vekotinta kontroilloidaan langattomasti kaukosäätimen avulla ja tällä voi muun muassa vähentää pyöräilijää tukevia voimia hänen oppiessa pikkuhiljaa pysymään pystyssä ilman avustusta. Laitteen saa itselleen panostamalla sen Kickstarter-kampanjaan noin 95 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliInternetsivusto kokoaa elinaikasi tapahtumia helposti ymmärrettävään muotoon
Seuraava artikkeli10000 dollarin puhelin sisältää henkilökohtaisen ihmisavustajan