Windows 11

Tietokoneet ovat hyvin tärkeä työkalu, jota käytetään todella moniin asioihin vuoden jokaisena päivänä. Niillä hoituu niin työn tekeminen kuten myös harrastukset sekä tietenkin muiden asioiden hoitaminen. Koska tietokoneet ovat niin tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme, on hyvin tärkeää, että ne pidetään parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Yksi tärkeä asia tähän liittyen on tietenkin käyttöjärjestelmät. Suuri osa meistä tietää nykyään tietokoneiden käyttävän käyttöjärjestelmää ja hyvin monet meistä tietävät ainakin suurin piirtein, mitä käyttöjärjestelmät oikein tekevät. Sen lisäksi monet meistä tunnistavat kaikista kuuluisimmat käyttöjärjestelmät, kuten Windows -ohjelmiston.

Windows 11 sai koko tietotekniikka maailman pörisemään

Kuten oletettavasti tiedät, Windows -käyttöjärjestelmät ovat Microsoft yhtiön luomus. Microsoft on oikea tietotekniikan alan jätti, jolla on mahdollisuus saada koko ala kohisemaan. Yhtiö sai tämän aikaiseksi viimeksi vuoden 2021 lokakuussa, kun he julkistivat luovansa Windows 11 käyttöjärjestelmän. Mutta miksi tämä julkaisu aiheutti niin paljon puhetta tietotekniikan alalla?

Yksinkertaisesti siitä syystä, että hyvin pitkään Microsoft oli sanonut Windows 10 käyttöjärjestelmän tulevan jäämään viimeiseksi vaihtoehdoksi. Tarkoituksena oli, että Windows 10 järjestelmälle luotaisiin vain enemmän pienempiä päivityksiä koko ajan, eikä itse käyttöjärjetelmä tulisi vaihtumaan ikinä enää uuteen versioon kokonaisuudessaan. Tämä kuitenkin selkeästi muuttui, sillä nyt me kaikki odotamme Windows 11 versiota.

Oletko kiinnostunut Windows 11 hankkimisesta?

Windows 11 ei ole vielä saatavilla kesäkuussa 2022 perus kuluttajille. Jotkut onnekkaat ovat saaneet kätensä jo siihen. Tämä johtuu tietenkin siitä, että Microsoftin pitää saada mahdollisimman monien kokeilevan käyttöjärjestelmää, sekä tietenkin saada muiden luomia arvosteluja käyttöjärjestelmästä.

Windows 11 tulee oletettavasti saataville vuoden 2022 aikana. Mutta miten se tullaan hankkimaan? Jos sinulla on jo käytössä Windows käyttöjärjestelmä, ja käytät tällä hetkellä 10 -versiota, se tapahtuu hyvin yksinkertaisesti. Heti kun Windows 11 järjestelmä on saatavilla, se voidaan ladata automaattisesti tietokoneelle, aivan kuten minkä vain päivityksen tekeminen tapahtuisi. Siten sinun ei tarvitse tehdä oikeastaan mitään.

Jos sinulla on kuitenkin käytössä esimerkiksi Applen tietokone, jossa on oma käyttöjärjestelmä, voit myös hankkia Windows 11 käyttöjärjestelmän, kunhan se tulee saataville. Siinä tapauksessa sinun tulee kuitenkin hankkia siihen luotu lisenssi. Kun olet hankkinut itsellesi lisenssin, voit ladata itsellesi Windows 11 käyttöjärjestelmän käytettäväksi.

Miten Windows 11 oikeastaan eroaa Windows 10 järjestelmästä?

On sanomattakin selvää, että Windows 11 tietenkin eroaa Windows 10 käyttöjärjestelmästä. Muussa tapauksessa uutta versiota ei olisi tehty ollenkaan. Tämä voidaan nähdä käyttöjärjestelmästä välittömästi.

Uusi Windows järjestelmä on selvästi modernimpi kuin vanhempi vaihtoehto. Microsoft on tehnyt hyvin paljon töitä tehdäkseen tästä vaihtoehdosta mahdollisimman modernin, ja tämä näkyy monista asioista pienimpiin yksityiskohtiin asti. Ulkonäkö ei kuitenkaan ole ainoa asia, mikä on muuttunut uudessa käyttöjärjestelmässä. Sen lisäksi siihen on lisätty uusia erilaisia toimintoja, jotka eivät olleet ennen saatavilla. Kaikkien näiden uudistusten tarkoitus on tarkoitus tehdä koko käytettävyydessä mukavampaa ja helpompaa.

Windows 11 on loistava vaihtoehto pelaajille

Sen lisäksi, että Windows 11 tarkoitus on yleisesti toimia paremmin ja helpommin kuin Windows 10, se on myös erityisen hyvä vaihtoehto pelaajille. Windows 11 käyttöjärjestelmään on lisätty monia erilaisia asioita, jotka tekevät pelaamisesta tehokkaampaa ja helpompaa.

Windows 11 tarjoaa jopa niin tehokkaan pelaamisen, että sen tehoja voidaan verrata joihinkin konsoleihin. Tämä johtuu siitä, että se käyttää samanlaista teknologiaa kuin jotkut suosituimmat konsolit tekevät. Tämä tekee siitä todella loistavan vaihtoehdon niille, jotka haluavat käyttää tietokonettaan myös pelaamiseen.

Windows 11 mahdollistaa ikkunoiden sijoittelun

Kuten mainitsimme aikaisemmin, Windows 11 käyttöjärjestelmä sisältää tietenkin joitakin ominaisuuksia, joita ei ollut ennen saatavilla. Yksi näistä on niin sanottu ikkunoiden sijoittelu. Sitä pidetään yleisesti hyvin käytännöllisenä uutena ominaisuutena, mahdollistaen helpomman käytettävyyden.

Ikkunoiden sijoittelu tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että voit asettaa ikkunat uudella tavalla näytölle. Jos viet hiiren eli osoittimen kansion laajennus kuvakkeen päälle, eteen asettuu muutamia vaihtoehtoja siitä, miten ikkunat voidaan asettaa. Tämä on erityisen käytännöllinen toiminto silloin, jos teet muutamaa asiaa yhtä aikaa tai esimerkiksi jos tarvitset kaksi ikkunaa yhtä aikaa. Tämän automaattisen toiminnon avulla sinun ei tarvitse säätää ikkunoita aina tiettyyn kokoon, vaan ne asettuu automaattisesti.

Mitä virtuaaliset työpöydät tekevät?

Ikkunoiden sijoittelu on erityisen käytännöllinen toiminto työn tekemistä varten. Se ei ole myöskään ainoa uusi toiminto, joka auttaa työn tekemisessä. Windows 11 käyttöjärjestelmään on tehty myös mahdolliseksi toiminto nimeltään Virtuaaliset Työpöydät.

Virtuaalisten työpöytien tarkoitus on helpottaa eri asioiden tekemistä. Voit esimerkiksi luoda erikseen työpöydän työskentelyä, opiskelua, ja pelaamista varten. Jos haluat siten keskittyä töiden tekemiseen ilman pelaamisen houkuttelua, tai päinvastoin, voit avata siihen sopivan työpöydän helposti. Työpöytien luominen tapahtuu hyvin helposti, joten sinun ei tarvitse kuluttaa niiden luomiseen paljoa aikaa.

Windows 11 päivitykset harvenevat

Yksi hyvin mukavista muutoksista, joka tulee varmasti miellyttämään monia käyttäjiä on se, että Windows 11 käyttöjärjestelmä ei tule vaatimaan niin usein suuria päivityksiä kuin edeltäjänsä. Tämä on ainakin asia mihin Microsoft sanoo pyrkivänsä tämän uuden käyttöjärjestelmän myötä. Toisin sanoen käyttäjien ei tarvitse käyttää aikaa monta kertaa vuodessa tunteja kestävään päivitys asennukseen. Harva pitää uusien päivitysten lataamisesta, joten tämä uudistus tulee aivan varmasti miellyttämään monia ihmisiä.

Tuleeko Windows 11 jäämään viimeiseksi?

Koska Windows 10 piti jäädä Microsoftin viimeiseksi käyttöjärjestelmäksi, monia tietenkin kiinnostaa, tuleeko näin tapahtumaan Windows 11 käyttöjärjestelmän kanssa. Ilmeisesti Microsoftin tarkoituksena on jättää Windows 11 viimeiseksi versioksi. Tämä tietenkin tarkoittaa silti sitä, että siihen tultaisiin tekemään muutoksia päivitysten myötä.

Yhtiö ei kuitenkaan vaikuta olevaan enää ihan niin kireä tämän asian suhteen. Tästä syystä on hyvinkin mahdollista, että noin viiden vuoden päästä he päättävät  luoda Windows 12 version. Tämä asia jää kuitenkin nähtäväksi, eikä siitä voida olla ollenkaan varmoja. Tällä hetkellä olemme kuitenkin hyvin tyytyväisiä tähän uuteen, mielenkiintoiseen versioon.

Windows tietokoneet sopivat monelle

Kuten sanoimme aikaisemmin, Windows 11 on ladattavissa jopa niille tietokoneille, joilla on eri sarjan käyttöjärjestelmä oletuskäytössä. Windows tietokoneet ovat kuitenkin loistava vaihtoehto hyvin moneen käyttötarkoitukseen, minkä takia niiden hankkimista kannattaa harkita.

Windows käyttöjärjestelmää oletuksena käyttävät tietokoneet ovat erityisen hyviä monen alan töiden tekemiseen. Niihin kuuluu automaattisesti monet töihin käytettävät järjestelmät, mitkä tietenkin tekevät työstä sujuvampaa. Lisäksi Windowsia käyttävät tietokoneet ovat loistava vaihtoehto pelaamiseen, niiden ollen usein jopa parempi vaihtoehto kuin monet muut.

Onko Windows 11 oikeastaan kannatettava?

Viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä, meidän tulee tietenkin kertoa mielipiteemme siitä, onko Windows 11 oikeastaan kannatettava vaihtoehto vai ei. Kaiken kaikkiaan tämä tietenkin riippuu hieman sinusta. Se tulee kuitenkin sisältämään monia todella mahtavia asioita, joten yleisesti ottaen se tulee varmasti miellyttämään monia.

Se muistuttaa tarpeeksi paljon edeltäjäänsä, tehden vaihdon käyttöjärjestelmästä toiseen mahdollisimman helpon ja vaivattoman. Siten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, tuleeko uuden käyttöjärjestelmän käyttäminen olemaan sinulle vaikeaa. Voit yksinkertaisesti ladata sen heti kunhan se on saatavilla ja aloittaa sen käyttämisen.