OutRunner on robotti, joka kiitää jopa yli 30km/h

Nopein ihmisen itsenäisesti saavuttama hetkettäinen nopeus on lähes 45km/h. Tähän pystyi kilpajuoksija Usain Bolt 100 metrin juoksun loppupuolella. Vaikka ihmisillä alkaa tuollaisissa nopeuksissa tulla jo fyysiset tekijät vastaan, niin voivat robotit sen sijaan kehittyä yhä vain nopeammiksi. Nyt esiteltävä OutRun-niminen vekotin pystyy saavuttamaan noin 30km/h tuntinopeuden vaihtelevassa maastossa.

Vaikka laite ei siis välttämättä voitakaan kilpajuoksijaa 100 metrin juoksussa, niin se pystyy kuitenkin etenemään samalla nopeudella jopa kahden tunnin ajan. OutRunner perustuu kahteen pyörivään kylkeen, joihin on kiinnitetty ohuet tangot ”jaloiksi”. Taitavan suunnittelun vuoksi hilavitkutin osaa automaattisesti tasapainottaa itsensä eikä tarvitse kalliita sensoreita tätä varten.

Tämä robotti yritetään nyt sitten tuoda kuluttajien saataville Kickstarter-kampanjalla. Tarjolla on kaksi eri mallia, joista yksinkertaisempi ja puolet hitaampi versio irtoaa noin 200 eurolla ja tehokkaammasta mallista saa pulittaa jopa noin 600 euroa.

Lähde