https://www.youtube.com/watch?v=dg6FagCZGf4

Suomessa maanjäristyksistä ei tarvitse olla huolissaan, mutta mannerlaattojen reunoja lähempänä asuville tällainen luonnonilmiö voi aiheuttaa lukuisia ongelmia. Kukaan tuskin haluaa olla korkeassa betonista väsätyssä tornissa maanjäristyksen aikana, mutta jos tällaiseen sattuu, niin jostain kannattaa varmasti etsiä suojaa päänsä päälle. Tällä kertaa apuun tulee LifeGuard-niminen toimistopöytä, joka kestää jopa romahtavan kerrostalon aiheuttamat kolhut.

Laite muistuttaa ulkoisesti normaalia toimistopöytää, mutta se on lisäksi vuorattu teräksellä. Näin ollen pöydän sisälle jää pieni tila, jossa käyttäjän pitäisi olla turvassa maanjäristyksen aiheuttamilta tuhoilta. Teräskatto ja sivupalkit kestävät rakennuksen osittaisen tai kokonaisen romahduksen ja suojatilassa pysyy kovemmassakin tärinässä sieltä löytyvien kahvojen avulla.

Tämän lisäksi LifeGuard:sta löytyy pikkuinen pehmustettu säilytysastia, joka sisältää erilaisia pelastautumiseen ja selviytymiseen soveltuvia välineitä. Halvin malli irtoaa hieman päälle 3400 eurolla ja lisäksi tarjolla on lukuisia kustomointivaihtoehtoja, joilla hinnat nousevat aina yli 7000 euroon asti.

Lähde

Edellinen artikkeliOutRunner on robotti, joka kiitää jopa yli 30km/h
Seuraava artikkeliIhmiskokeet ns. valekuoleman hyödyntämiseen leikkauksissa alkavat tässä kuussa