infrapunakitara

Ilmakitarat olivat kovassa nosteessa muutama vuosi sitten. Sittemmin buumi on vähän laantunut, mutta vielä nykyisinkin saatttaa törmätä tällaisiin olemattomia soittimia rämpyttäviin ihmisiin. Nyt ilmassa käsiä heiluttamalla voi sen sijaan saada aikaan oikeitakin sointuja ja hommaan tarvitsee ainoastaan tarkoitusta varten kehitellyn kitaran pään.

Infrared Air Guitar toimii nimensä mukaisesti ihmissilmälle näkymättömän infrapunasäteen avulla. Vekottimeen kuuluu pelkästään kitaran kaulan yläosa, josta löytyy 11 nappia. Näistä seitsemällä onnistuu kaikkien nuottien soittaminen A:sta G:hen ja neljällä muulla voi vaihtaa valitsemansa nuotin sävelkorkeutta. Näin ollen kitaran käyttäjän ei tarvitse osua kuin yhteen näkymättömään säteeseen äänen tuottamiseksi ja valinta nuottien välillä tehdään näppäimien avulla.

Useamman infrapunasäteen omaavalla soittimella musisointi voisikin osoittautua melko hankalaksi. Laite toimii kahdella AAA-paristolla ja maksaa noin 9,5 euroa.

Lähde

Edellinen artikkeliMies siirsi ulkonäkönsä reaaliaiksesti virtuaalitodellisuuteen
Seuraava artikkeliSveitsiläinen yritys valmistaa suklaata hologrammeilla