Päivän toinenkin juttu koskee virtuaalitodellisuutta! Tällä kertaa on kyse Oliver Kreylos -nimisestä miehestä, joka onnistui tavallaan siirtämään ruumiinsa virtuaalitodellisuuteen.

Kyse ei kuitenkaan ole tekniikoista, joilla futuristisissa elokuvissa ihminen muutetaan kokonaan biteiksi tietokoneiden hallitsemaan maailmaan vaan pikemminkin rakennelmasta, jolla esimerkiksi pelaajan pelihahmo saadaan näyttämään häneltä itseltään. Kreylos onnistui siirtämään olomuotonsa tietokoneella mallinnettuun huoneeseen kolmen Kinect-sensorin avulla. Nämä oli asetettu sellaisiin sijainteihin, joista ne pystyivät luomaan reaaliaikaisen 3D-mallin käyttäjästään.

Systeemi ei vielä kykene tuottamaan kovinkaan laadukkaita esityksiä kameroiden kohteena olevasta henkilöstä, mutta toisaalta pitää huomioida, että näinkin pitkälle päästiin pelkästään yhden koodaajan ja 3 kameran avulla. Ainakin omasta mielestäni oman kehon tuominen virtuaalitodellisuuteen varmasti vahvistaa tähän maailmaan uppoamista. Toisaalta tällaiseen keinotekoiseen tilaan voi unohtua turhankin helposti, sillä systeemin kehittäjäkin haahuilee yltä löytyvällä videolla turhan kauaksi alkuperäisestä sijainnistaan ja potkaisee yhden Kinectin johdot irti.

Lähde

Edellinen artikkeliSecond Livestock -projekti tarjoaa kanoille virtuaalitodellisuutta
Seuraava artikkeliInfrared Air Guitar muuttaa ilmakitaran oikeasti soitettavaan muotoon