hologrammisuklaa

Sveitsiläinen suklaa on muutenkin tunnettua, mutta nyt sitä koitetaan nostaa otsikoihin uusilla keinoilla. Kyseisessä maassa suklaamakeisia tuottava firma on nimittäin keksinyt miten hologrammikuvia voidaan tuottaa suoraan suklaaseen.

Menetelmän johdosta kuvien muodostamiseen ei tarvitse tarroja eikä maaleja, vaan kuviot saadaan aikaiseksi tuottamalla suoraan suklaaseen valoa heijastavia mikrorakenteita. Tuloksena syntyvät hologrammit toimivat samaan tapaan kuin esimerkiksi kännyköiden akuista tai luottokorteista löytyvät, mutta ne ovat tämän lisäksi täysin syötäviä.

Värikkään näköiset herkut tuotetaan muovisten muottien avulla, jotka taas valmistetaan tarkkaan kaiverretuista metallimuoteista. Makeisia on kokeiltu tuottaa maitosuklaan lisäksi niin vaaleasta kuin tummastakin suklaasta vaihtelevilla tuloksilla. Lopputuotteet ovat kieltämättä maukkaan näköisiä, mutta itselle se maku on silti tärkein tekijä.

Lähde

Edellinen artikkeliInfrared Air Guitar muuttaa ilmakitaran oikeasti soitettavaan muotoon
Seuraava artikkeliTutkijat kehittivät mikropiirin, jonka voi painaa iholle väliaikaisen tatuoinnin tapaan