Kesäauringon alkaessa vihdoinkin taas paistaa täällä pohjoisessakin, on hyvä aika taas kirjoitella aurinkoenergiaa hyödyntävistä härveleistä. Sähköisiä potkulautoja on jo markkinoilla useampiakin, mutta nyt mukaan on saatu myös auringon valossa ladattava malli.

Vekotin kyyditsee parhaimmillaan 158kg painoista matkustajaa ja huippunopeus on 24km/h. Täydellä latauksella matkaa taittuu 24-30 km riippuen muun muassa maastosta. Pelkkä vekotin painaa noin 30 kiloa, joten sitä voi akun loppumisenkin jälkeen raahailla mukana. Vekottimen voi sitten ladata joko aurinkopaneelin tai virtapistokkeen kautta. Ensimmäinen vaihtoehto löytyy suoraan kuskin jalkojen alta ja tuottaa parhaimmillaan 37W lataustehon.

Yhden tunnin lataus auringossa mahdollistaa noin 1,6km matkanteon. Pistokkeesta laitteen akun saa täyteen 2-8 tunnissa, eli auringossa lataaminen on noin 2 kertaa hitaampaa. Toisaalta tällaisella voisi taittaa lyhyitä matkoja siten, että akku olisi jatkuvasti täynnä aina ajamaan lähtiessä.

Valitettavasti yhden potkulaudan hinta on yli 1000 euroa, joten sitä saa ladata useamman kerran auringossa tienatakseen laitteensa hinnan takaisin. Lisäksi tällaisen maantiekäyttö Suomessa taitaa olla melko vaikeaa.

Lähde

Edellinen artikkeliMatkapuhelinrumbaa noin 15 vuoden ajalta osa II
Seuraava artikkeliPaulig Muki esittää kuvia kahvin ja sähköisen musteen avulla