puhelimet2Vasemmalta oikealle: Samsung Galaxy Mini, Samsung Galaxy Ace 2, Nokia Lumia 620

Jatkoa aiemmalle artikkelille, jonka löydät muun muassa täältä!

Nokian N80 sitten lopulta vaihtui sen takia, että sen liukukansimekanismi onnistui kuluttamaan näytön johdon katki (tämän johdon puhelimen sisältä kyllä myöhemmin vaihdoin ja katkesipa se myös toisenkin kerran). Nokia oli tässä vaiheessa jumittunut vielä Symbian-käyttöjärjestelmään ja markkinoille oli liukunut uusia kiinnostavia Android-laitteita. Näin ollen päätin katkaista vuosia kestäneen Nokia-putken ja ostin (tai minulle ostettiin lahjaksi, en muista) Samsungin Galaxy Mini S5570:n.

Tästä S1:n pikkuversiosta löytyi noin 3 tuumaisen kosketusnäytön lisäksi Android 2.2 eli Froyo. Kyseinen vekotin oli melkoinen muutos, sillä se oli ensimmäinen kosketuslaitteeni ja lisäksi ensimmäinen pitkään aikaan, josta ei löytynyt Nokian tuttua käyttöjärjestelmää. Noh, tällä puhelimella jaksoin pyristellä muutaman vuoden ja totta kai se oli esimerkiksi internetin selailussa paljon parempi kuin esimerkiksi N80. Toisaalta jäin vielä kaipaamaan edellisten puhelinten perinteisiä näppäimiä.

Mini vaihtui sitten muutaman vuoden jälkeen hieman tehokkaampaan Android-puhelimeen, eli myöskin Samsungin valmistamaan Galaxy Ace 2:seen. Kyseinen vekotin myytiin Android 2.3 -käyttöjärjestelmällä, mutta siihen lupailtiin pian julkaista päivitys 4.1.2-versioon. Jonkin aikaa odotettuani kyllästyin virallisen päivityksen julkaisun hitauteen ja päätin hoitaa homman itse ”flashaamalla”. Puhelin jäi tämänkin jälkeen toimintakuntoiseksi ja käytin sitä hiljattain muun muassa Android-devauksessa.

Jopas tuota tekstiä nyt sitten syntyikin. Nykyään työpöydältä löytyy jälleen kerran Nokia ja mallina on tällä kertaa Lumia 620. Kyseisen puhelimen ostin lähinnä siksi, että halusin kokeilla, miltä Windows-leirin puhelimet tuntuvat. Uuden käyttöliittymän opettelu vei tietty taas aikansa, mutta olen jokseenkin jopa tyytyväinen hankintaani, sillä nykyisellä puhelimellani tekee juurikin ne asiat, jotka tämän artikkelisarjan alussa mainitsin. Seuraavan matkapuhelimeni valmistajaa en osaa vielä edes veikata.

Edellinen artikkeliForever Lock – lukko, joka päihittää tiirikat?
Seuraava artikkeliSolar electric scooters – sähköisiä potkulautoja, jotka latautuvat auringossa