Hienoa nähdä välillä uusia innovaatioita myös Suomesta! Tällä kertaa kyseessä on kahvistaan tunnetun Pauligin sekä TBWA\Helsinki-nimisen mainostoimiston tempaus, jossa kehitettiin sähköisen musteen ja kahvista saadun lämmön avulla kuvia esittävä muki.

Suomalaisittain hassusti Mukiksi nimetty muki pystyy kommunikoimaan älypuhelimen kanssa. Kännykkään asennettu sovellus kertoo muun muassa kahvin lämpötilan, mutta sen lisäksi ohjelman kautta voi lähettää minkä tahansa kuvan kahvikupin kyljestä löytyvälle näytölle. Hommassa käytetään avuksi tosiaankin sähköiseen musteeseen perustuvaa näyttöä, joka saa tarvitsemansa virran kuvien esittämiseen ja niiden hakemiseen internetpalvelimelta suoraan kahvin lämmöstä.

Tietty tällainen näyttöpääte ei ole mikään maailman tarkin, mutta sillä voi silti esittää tekstiäkin ymmärrettävässä muodossa. Tällä hetkellä Muki ei ole vielä kauppojen hyllyillä, mutta kyseiseen vekottimeen pääsee käsiksi 2500 betatestiin valittua henkilöä ja yhdeksi näistä voi ilmoittautua Pauligin kampanjasivulla. Jos testi menee hyvin, saapuvat tällaiset kupit yleisön saataville ensi vuonna.

Lähde

Edellinen artikkeliSolar electric scooters – sähköisiä potkulautoja, jotka latautuvat auringossa
Seuraava artikkeliDaiwa House tarjoaa mahdollisuuden kierrellä olemattomissa huoneissa