http://www.youtube.com/watch?v=bsQ4slqOswc

Verkkosivujen ylläpitäjät joutuvat varautumaan monenlaisiin erilaisiin hyökkäyksiin, joiden tarkoituksena on joko varastaa arkaluonteista tietoa tai sitten vain estää jonkun palvelun toiminta. Shape Securityn ShapeShifter pyrkii lisäämään internetsivujen tietoturvaa.

Firman kehittämä laite perustuu siihen, että se pyrkii sotkemaan hyökkäyksissä käytettävien bottien toiminnan. ShapeShifter hyödyntää toiminnassaan polymorfismia, jonka avulla se uudelleennimeää taustalla pyörivästä koodista esimerkiksi salasanakentän id:n. Lisäksi nimiä muutetaan aina jokaisen sivupyynnön aikana, joten arvot eivät koskaan pysy samana. Näin ollen niiden löytäminen ja hyödyntäminen suoraan koodista on entistä hankalampaa.

ShapeShifter-bokseja voidaan myös asettaa rinnakkain, jonka jälkeen niitä voidaan käynnistää tai sammuttaa verkkoliikenteen määrän mukaan. Järjestelmä pystyy torjumaan monen erilailla toimivan botin kalasteluyritykset, mutta tietty aina uutta tietoturvaa kehiteltäessä löytyy välittömästi joku, joka koittaa kehittää tämän kiertäviä haittaohjelmia. Tällä hetkellä ShapeShiftereitä ei vielä saa kauppojen hyllyiltä, mutta yritys vastaanottaa demo- ja ostopyyntöjä.

Lähde

Edellinen artikkeliHorizon pyrkii vähentämään kapeita kännykkävideoita
Seuraava artikkeliEnergiaa pursuavia sokeriakkuja