sugarbattery

Virginia Techin tutkijat kehittivät akun, joka toimii perinteisten kemiallisten seoksien sijaan sokerilla ja omaa silti huomattavan energiatiheyden.

Vaikkakin jo aiemminkin on kehitelty sokeriin perustuvia akkuja, niin tämä nykyinen tuotos nousee edukseen juuri suuren energiatiheytensä vuoksi. Akun kehittämisestä vastaavien tutkijoiden mukaan tekniikkaa voitaisiin hyödyntää esimerkiksi matkapuhelimissa ja tableteissa jopa jo kolmen vuoden päästä.

Sokeriakut on saatu viritettyä ”synteettisen entsymaattisen polun” avulla. Tämä kerää sokerista kaikki sähköiset potentiaalit ja tuottaa energiaa entsymaattisessa polttokennossa. Perinteisten akkujen platiniumikatalyytit on korvattu halvemmilla biokatalyyttisillä entsyymeillä. Energian sivutuotteena syntyy pääosin vettä. Toisin kuin esimerkiksi vetyyn tai metanoliin perustuvat akut, tällaiset virtalähteet omaisivat suuremman kapasiteetin, mutta olisivat myös turvallisempia. Lisäksi sokeriakkujen käyttö vähentäisi maaperään joutuvan myrkyllisen jätteen määrää.

Editor’s note: Kaikkia kemiallisia prosesseja on melko vaikea kääntää suomeksi, joten kiinnotuneimpien kannattanee vierailla alla olevalla lähdesivustolla!

Lähde

Edellinen artikkeliShapeShifter suojaa verkkosivustoja hyökkäyksiltä
Seuraava artikkeliHeikoilla jäillä…