Jo vuonna 2007 esiteltiin hilavitkutin.com:ssakin DelFly II -niminen robottihyönteinen. Silloin kyseistä olentoa ohjailtiin vielä ihmisen toimesta, mutta nyt härvelin uusin version, DelFly Explorer, osaa jopa väistää esteitä täysin itsenäisesti.

Explorer painaa ainoastaan 20 grammaa ja se lentää siipiä heiluttamalla kuten oikeatkin hyönteiset. Laitteesta löytyy kaksi kameraa, jotka toimivat sen silminä. Näiden avulla laite pystyy havainnoimaan maailmaa stereonäöllä samaan tapaan kuin ihminenkin. Näin ollen hyönteinen pystyy arvioimaan etäisyyksiä ja väistelemään sen johdosta vastaantulevia kohteita. Koko näkösysteemi lohkaisee härvelin kokonaismassasta ainoastaan 4 gramman siivun.

Kohdatessaan esteen, robottihyönteinen tekee väistöliikettä, kunnes eteen tullut kappale katoaa sen näkökentästä. Muuten laitteen ominaisuudet vastaavat melko paljon jo vuonna 2007 esiteltyä mallia, mitä nyt lentoaikaa on tullut yhden minuutin verran lisää.

Lähde

Edellinen artikkeliHevosen häntään kytkettävät valot
Seuraava artikkeliSelf Charge Auto Jumper tarjoaa valmiiksi ladattua apuvirtaa autoon