eyetop

Kiinalainen OLiGHTEK on julkaissut EYETOP-nimisen silmikon, jota firma kutsuu maailman ensimmäiseksi ”puettavaksi tietokoneeksi”. Vaikka laite muistuttaa ulkomuodoltaan hieman Googlen ja muiden valmistajien virtuaalilaseja, eroaa se näistä siinä, että tässä paketissa todella on koko tietokone sisällä.

EYETOP:n kanssa ei siis tarvitse esimerkiksi älypuhelinta ja sillä voi selata nettiä, pelata pieniä pelejä sekä lukea sähköpostia kuin kotikoneella ikään. Härvelin kehittäjät pitävät tuotettaan samassa vertailuluokassa kannettavien ja pöytäkoneiden kanssa. Heidän mielestään EYETOP (vrt. laptop,desktop) on termi, jota tullaan jatkossa käyttämään näistä uudenlaisista tietokonemalleista. Laitetta markkinoidaan sen 2000 ppi:n micro AMOLED -näytöllä ja 3D-ominaisuuksilla.

Jotenkin vain täyden tietokoneen änkeminen virtuaalilaseihin tuntuu vielä nykytekniikoilla mahdottomalta ajatukselta. Tietysti esimerkiksi älypuhelimet alkavat olla jo aika kehittyneitä, mutta sellaisenkin laitteistomäärän integroiminen päähän kytkettävään laitteeseen ei ole mikään helppo tehtävä. Kirjoittaja jää odottamaan tuloksia.

Lähde

Edellinen artikkeliBreathometer – pikkuinen alkoholimittari älypuhelimeen
Seuraava artikkeliThe TomTato – kasvi, joka tuottaa samalla tomaatteja ja perunoita