Vaikka omiin alkoholimittareihin ei tulisi luottaa ajoneuvoja kuskatessa, voivat ne silti antaa hieman suuntaa kehossa pörräävästä alkoholin määrästä. Harvemmin vain tällaista mittaria tulee kantaneeksi mukanaan. Breathometer on älypuhelimen 3,5 mm -liitäntään kytkettävä alkoholimittari, joka mahtuu helposti vaikka taskuun.

Laite kulkee siis kätevästi mukana ja toimii Android sekä iPhone -puhelimien kanssa. Mittarin käyttö on helppoa. Se tarvitsee ainoastaan tökätä puhelimen kuulokeliitäntään. Tämän jälkeen käynnistetään älypuhelimeen ladattu sovellus ja puhalletaan Breathometeristä löytyvään aukkoon. Koska puhaltamiseen ei tarvita pillejä tai suukappaleita, voi hilavitkutinta lainata vaikka kaverille. Tuote on FDA-rekisteröity ja sen kerrotaan olevan tarkkuudeltaan korkeatasoisten alkoholimittarien luokkaa.

Virtaa toimintaan hilavitkutin saa AAA-paristosta. Yhdellä tällaisella patterilla pystyy tekemään noin 75 testiä ja yksittäisen tuloksen saamiseen kuluu 5 sekuntia. Alkoholitason mittaamisen lisäksi härvelillä voi myös tilata taksin yhtä nappulaa painamalla. Amerikkalaisille ennakkotilaajille laite lähtee ~36 euron hintaan ja kansainväliseenkin levitykseen pyritään muutaman kuukauden sisällä.

Lähde

Edellinen artikkeliMaailman ainoa gyroskoopilla varustettu kellon virittäjä
Seuraava artikkeliEYETOP – maailman ensimmäinen puettava tietokone