tomtato

Erilainen kasvien muuntelu on kiistelty aihe. Toisaalta se voisi ratkaista useammankin nälänhädän ympäri maapalloa, mutta sitten taas luonnon tuotosten muokkaamisella voi olla myös negatiivisiä seurauksia. Nyt Isossa-Britanniassa on kehitetty pikkuinen kasvi, joka tuottaa sekä perunoita että kirsikkatomaatteja.

The TomTato:ksi kutsuttu kasvi tuottaa kasvuaikanaan yli 500 kirsikkatomaattia ja samalla kasan perunoita. Tuotteen jakelusta vastaa Thompson & Morgan -niminen yritys. Kyseinen firma kertoo kaikkien myymiensä TomTato:jen olevan käsin toteutettuja ilman geenimuuntelua. Tästä huolimatta kyseessä on siis yksi kasvi, eikä ainoastaan kaksi samassa ruukussa kasvavaa lajia. Tuotteen kehittäjä saikin ideansa nähtyään jonkun istuttaneen perunan tomaatti-kasvin alle huvin vuoksi.

Yksi tällainen TomTato kustantaa Ison-Britannian asukkaille noin 18 euron verran. Vastaavanlainen tuote julkaistiin myös Uudessa-Seelannissa viime viikolla.

Lähde

 

Edellinen artikkeliEYETOP – maailman ensimmäinen puettava tietokone
Seuraava artikkeliBox – taidokasta 3D-grafiikkaa