http://www.youtube.com/watch?v=n-oMN7Sj6bY

Sähköpyörät ovat pikkuhiljaa polkeneet nykyiseen katukuvaan. Nämä härvelit ovat kuitenkin yleensä vielä melko kalliita ja hieman järeämpiä kuin normipyörät. Rubbee on kickstarter.com:ssa rahoitusta keräävä härveli, joka muuttaa normaalin polkupyörän sähköllä kulkevaksi menopeliksi.

Laite koostuu yhdestä mötikästä, jonka saa kiinnitettyä oman polkupyöränsä runkoon ilman minkäänlaisia työkaluja. Ennestäänkin on saatavilla erilaisia sarjoja, joilla voi muuttaa perinteisen munamankelinsa sähköpyöräksi, mutta kyseiset paketit ovat yleensä moniosaisia ja vaativat paljon asentelua.

Valmistajan mukaan yhdellä 2 tunnin latauksella pääsee jopa 25 kilometrin matkan polkematta ollenkaan. Huippunopeus on niin ikään 25 km/h. Painoa laitteella on 6.5 kg ja voimansiirto renkaaseen tapahtuu eräänlaisen kumirullan avulla. Laitteen saa tarvittaessa toimimaan polkemista avustavana mallina, joten se sopinee myös Suomen lakiin. Halvimmillaan Rubbeen saa kirjoitushetkellä n. 930 eurolla, joka on kuitenkin jo helposti lähellä halvimpien sähköpyörien hintatasoa.

Lähde

Edellinen artikkeliHandy Salt Meter auttaa syömään terveellisemmin
Seuraava artikkeliLangatonta kommunikointia – ilman paristoja!