suolamittari

Nykyään monilla on tapana tutkia tarkkaan ruokapakettien kalori- ja sisältömerkinnät. Ravintolaruoan ainesosien tarkastaminen sen sijaan vaatii hieman enemmän vaivaa. Handy Salt Meterin avulla ainakin suolapitoisuuden tutkiminen on vaivattomampaa.

Noin 15 euroa kustantava, hieman digitaalista kuumemittaria muistuttava kapine, kertoo lähes minkä tahansa aterian suolamäärän 7 askeleen LED-näytöllään. Laitteen käyttäminenkään ei ole mistään hankalimmasta päästä, sillä pitoisuudet saadaan tarkistettua yksinkertaisesti dippaamalla härvelin toista päätä ruoassa. Tulokset ilmoitetaan suolan prosentuaalisena osuutena annoksessa. Tästä voi helposti laskea grammamäärän, mikäli tietää annoksensa massan.

Tuotetta mainostetaan etenkin ihmisille, joille esimerkiksi lääkäri on jo ennestään kehottanut vähentämään suolan kulutusta. Mittari toimii 60-80 asteisille annoksille ja pystyy määrittämään suolatason ainoastaan nestemäisistä aineksista, eli ei siis esimerkiksi pihvistä.

Lähde

 

Edellinen artikkeliCoreglow on pimeässä loistavaa soraa
Seuraava artikkeliRubbee tekee sähköpyörän pyörästä kuin pyörästä