Washingtonin yliopistossa on nyt kehitelty langaton kommunikointitekniikka, joka ei vaadi ollenkaan paristoja virtalähteekseen.

Kehittäjät itse kutsuvat uutta tekniikkaa nimellä ”Ambient Backscatter”, joka kääntyy kutakuinkin suomeksi muotoon ”ympäristön takaisinsironta”. Järjestelmän toimintaa esitelläkseen tutkijat kyhäsivät kaksi mikropiirilaitetta, jotka eivät sisällä ollenkaan paristoja, mutta pystyvät kommunikoimaan keskenään lyhyen etäisyyden päästä.

Tekniikka hyödyntää jo olemassa olevia signaaleja sen sijaan, että se loisi omat vastaavat tiedon lähetystä varten. Näin ollen laite voi esimerkiksi lähettää 0-bitin absorboimalla jo olemassa olevan signaalin tai 1-bitin heijastamalla vastaanottamansa signaalin kohdelaitteeseen. Yllä oleva video havainnollistaa melko hyvin tätä prosessia.

Systeemi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, sillä ilman minkäänlaista virtalähdettä toimivia lähettimiä voisi upottaa yhä mielenkiintoisimpiin kohteisiin. Toisaalta nykyisellään tekniikan virheensietokyvystä ja tehokkuudesta ei ole vielä sen kummemmin tietoa.

Lähde

Edellinen artikkeliRubbee tekee sähköpyörän pyörästä kuin pyörästä
Seuraava artikkeliRemember Ring auttaa muistamaan hääpäivän