Välillä näkee melko hurjia rahankeräyskampanjoita aina korkealentoisimmille ideoille. Ubuntu Edge haluaisi yhdistää älypuhelimen ja pöytätietokoneen tehot, joka ei sinänsä kuulosta aivan mahdottomalta idealta tekniikan lentäessä eteenpäin. Kyseisen tuotteen rahoitustavoite indiegogo.com:ssa sen sijaan on aika hurjasti asetettu 32 miljoonaan dollariin.

Yllä olevalla videolla puhelimen suhteen tehdyt valinnatkaan tosin eivät ole mistään halvimmasta päästä. Näytöksi pyritään valitsemaan pelkästään korkean resoluution sijaan malli, jossa yhdistyvät edellä mainitun lisäksi hyvä väritarkkuus ja dynaaminen alue. Näytön kooksi kaavaillaan 4,5″, joka on osoittautunut suunnittelijoiden testeissä sopivaksi kosketuksella tehtäville liikkeille. Perinteisen normaalin lasisuojan sijaan näyttöpaneelia suojelemaan on kaavailtu safiirilasin palasta.

Puhelimen kamerasta taas pyritään tekemään sellainen, että se pystyy ottamaan hyviä kuvia heikommassakin valaistuksessa ja omaa mahdollisimman pienen vasteajan. Lisäksi puhelimen sisältä löytyisi kaksi LTE-antennia. Sisälle hyrräämään aiotaan valita nopein sopivalla hetkellä saatavilla oleva ja tarpeeksi pieni 4-ydin prosessori. RAM-muistia kaavaillaan 4 GB verran ja tallennustilaa 128 GB asti. Virtaa kaikkeen edellä mainittuun pitäisi saada piimetallin avulla väsätyistä anodeista koostuvasta akusta (Silicon anode techonology).

Laite kosiskelee Android-käyttäjiä sillä, että sen voi bootata joko Ubuntuna tai Androidina, jotka molemmat löytyvät puhelimeen asennettuna. Indiegogo-projektia voi rahoittaa n. 630 eurolla saadakseen käsiinsä kyseisen kapulan, jos niitä koskaan pystytään vain tuottamaan.

Lähde

 

Edellinen artikkeliNourishmat – helpompaa ruuan kasvattamista
Seuraava artikkeliAurinkokunta tikkareina