Nykyisten, yhä pienenevien laitteiden, ongelmakohdaksi on jo jonkin aikaa sitten muodostunut virransaanti eli paristojen tai akkujen koko. Myös mahdolliset ihmisen sisään asennettavat digitaaliset laitteet vaatisivat tietysti jonkin lähteen sähkölleen. Kahden amerikkalaisen yliopiston opiskelijat ovat nyt kehittäneet taipuisan virranlähteen.

Kyseinen laite pystyy nykyisellään antamaan virtaa pienen LED-lampun tarpeisiin ja sitä voi samalla venytellä ja taivutella mielensä mukaan. Kerrallaan valo palaa 8-9 tuntia ja lataus onnistuu tietysti langattomasti. Täten kyseinen härveli olisi oiva yksilö esimerkiksi ihmisen kyynärpäähän. Mekanismi perustuu pieniin paristokomponentteihin, jotka on yhdistetty toisiinsa ohuella johdolla. Lepotilassa kaikki osat ovat tietynlaisessa järjestyksessä, josta johdot pystyvät venymään tarvittaessa.

Kyseisen laitteen pystyi testeissä lataamaan 20 kertaa ilmaan minkäänlaista heikkenemistä kapasiteetissä. Sen jälkeisten vaikutusten suuruudesta ei ole tietoa. Kieltämättä milenkiintoista nähdä, miten tekniikka kehittyy jatkossa. Kyllä taipuvalle akkuparistolle varmasti on joissain konteksteissa kysyntää.

Lähde

 

 

Edellinen artikkeliLisätyn todellisuuden biljardia
Seuraava artikkeliKeinotekoista tuntoa