[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/iVrg02zm4XM” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Augmented reality eli suomeksi ns. lisätty todellisuus alkaa pikkuhiljaa näkyä mitä erinäisimmissä kohteissa. Nyt käsittelyssä on biljardi. Muut kuin suorat lyönnit voivat jossain tapauksessa olla erittäinkin haastavia. Entä jos näkisit pallon ennustetun kulkuradan kuten tietokonepeleissä?

Kolme portugalilaista yliopisto-opiskelijaa kehittivät ”PoolLiveAid”-nimellä kulkevan järjestelmän, joka heijastaa biljardipallon liikeradan suoraan pelipöydälle. Idea on vielä testausvaiheessa, mutta toimii jo yllättävänkin hyvin. Yllä olevasta videosta näkyy, että järjestelmä pystyy myös ennustamaan ainakin yhden kimmotettavan pallon todennäköisen liikeradan pelkän valkoisen pallon lisäksi.

Tästä kaikesta jää vain käsiin ajatus siitä, että miten pelit kehittyvät tämän teknologian myötä. Jo nykyiselläänkin taitavat pelaajat pystyvät lyömään palloja siihen tahtiin pussiin, että hyvä jos lyöntivuoronsa menettänyt pelaaja edes pääsee enää pelaamaan. Miten sen jälkeen sitten, jos tällainen teknologia on vielä lisäksi käytössä. Joka tapauksessa aika mielenkiintoinen järjestelmä.

Lähde

Edellinen artikkeliBetoniteltta
Seuraava artikkeliParisto, joka taipuu moneen tilanteeseen