3D-tulostimia on pyörinyt jo jonkin aikaa kuluttajienkin saatavilla. Vaikka kyseiset härvelit eivät vielä ohita tilastoissa muita kodin multimedialaitteita, ovat ne selvästi mukana kehityksessä. Yleensä tämänkaltaisten tulostimien materiaalina on jokin muovimainen aines. Startup nimeltään Modern Meadow lupaa 3D-tulostusta syötävästä materiaalista.

Kyseisten starttaajien 3D-tulostin käyttää materiaalinaan ”bioink”:ksi nimettyä ainetta. Teknologia hyödyntää solujen jakautumiskykyä ”musteen” luomisessa. Laite siis tulostaa elävää kudosta, jonka elinaika ei kuitenkaan ole ongelma, sillä tulostuksen jälkeen kudos voi hyvinkin kuolla. Esimerkiksi normaalikaan liha ei koostu elävästä kudoksesta.

Mistään euron juustohampurilaisita ei kuitenkaan ole kyse tämänkaltaisen laitteen kanssa. Tulostusprosessin kaltaisella solujen kopioimisella tuotettu hampurilainen tulisi tällä hetkellä maksamaan yli 200000 euroa. Vaikkakaan ruuan tulostus ei ole vielä arkipäivää, ei muutama vuosi sitten luultavasti uskottu 3D-tulostamisenkaan yleistymiseen.

Lähde

Edellinen artikkeliMAUZ muuttaa älypuhelimen ohjainlaitteeksi
Seuraava artikkeliRoskien radio-ohjausta