3D-tulostimia on pyörinyt jo jonkin aikaa kuluttajienkin saatavilla. Vaikka kyseiset härvelit eivät vielä ohita tilastoissa muita kodin multimedialaitteita, ovat ne selvästi mukana kehityksessä. Yleensä tämänkaltaisten tulostimien materiaalina on jokin muovimainen aines. Startup nimeltään Modern Meadow lupaa 3D-tulostusta syötävästä materiaalista.

Kyseisten starttaajien 3D-tulostin käyttää materiaalinaan ”bioink”:ksi nimettyä ainetta. Teknologia hyödyntää solujen jakautumiskykyä ”musteen” luomisessa. Laite siis tulostaa elävää kudosta, jonka elinaika ei kuitenkaan ole ongelma, sillä tulostuksen jälkeen kudos voi hyvinkin kuolla. Esimerkiksi normaalikaan liha ei koostu elävästä kudoksesta.

Mistään euron juustohampurilaisita ei kuitenkaan ole kyse tämänkaltaisen laitteen kanssa. Tulostusprosessin kaltaisella solujen kopioimisella tuotettu hampurilainen tulisi tällä hetkellä maksamaan yli 200000 euroa. Vaikkakaan ruuan tulostus ei ole vielä arkipäivää, ei muutama vuosi sitten luultavasti uskottu 3D-tulostamisenkaan yleistymiseen.

Lähde

Edellinen artikkeliMAUZ muuttaa älypuhelimen ohjainlaitteeksi
Seuraava artikkeliRoskien radio-ohjausta

2 KOMMENTIT

  1. 20-30 vuotta ja ruokatulostin ”replikaattori” on jokaisessa keittiössä, vähän kuin mikroaaltouuni tänään. Ja juniorit ovat äimänä kun kertoo ajasta jolloin niistä ei oltu kuultukkaan.
    Mutta on vain hyvä että meillä nykyisillä tulevaisuuden seniorilla on edelleenkin käyttöä fraasille: ”silloin kun minä olin nuori..” 🙂
    Mutta mites käy kasvissyönnin, jos pihvi onkin samaa synteettistä alkuperää kuin salattikin?

  2. Ja juniorit ihmettelee miksi joku haki metsästä ruokaa, kuten marjoja…Tai metsästi.
    Pörssiin tällanenkin menee aika joutuin sitten aikanaan tällanen keksintö ja säätelee ruoan hintaa tehokkaasti kuten nykyään kun ei voi edes lehmää pitää että saisi omaa maitoa koska siitä lehmän pidosta on tehty kaikenlaisilla verukkeilla hemmetin kallista. Tietenkin että pörssi kukoistaisi…

Kommenttien lisääminen on estetty.