Pringlesillä on lokakuuhun asti käynnissä kampanja, josta saa kaiuttimen kun kerää kolme ison Pringles-tuubin kantta. Kun on saanut kannet kerättyä, Pringlesin sivuilta saa tulostettua postituslapun, jonka kiinnität kirjekuoreen jonne laitat kannet. Pringles maksaa postimaksun. Sain kaiuttimen noin 2 viikkoa kirjeen lähettämisestä ja päätin kirjoittaa arvostelun. Lue testi hypyn takaa…

Alkuun muutamia speksejä:

-teho 1 watti

-3,5mm plugi

-toimii kolmella AAA-paristolla

-kaiutintyyppi: 57mm Full Range Dynamic Mylar Speaker

 

Testi

Kun kaiuttimen ottaa paketista, mukana tulevat patterit pitää laittaa ruuvilla kiinni olevaan koteloon, sitten kaiutin on käyttövalmis. Kaiuttimessa on johto 3,5mm plugilla, joten voit liittää suoraa mp3-soittimesi tai tietokoneesi. Kaiuttimessa ei ole äänenvoimakkuuden säätömahdollisuutta, joten äänenvoimakkuutta säädetään lähdelaitteesta. Kaiutin on muotoiltu niin, että se sopii Pringles-purkkiin laitettavaksi. Erään lukijamme ohjeisti laittamaan purkkiin esim. sukan ja tekemään n. 1,5cm kokoisen reiän purkin kylkeen ja lukija sanoi tämän parantavan alaääniä. Kokeilin tätä ja se todella paransi ääntä. Kaiuttimen ääni on mielestäni parempi kuin noin 20€ matkakaiuttimissa, mutta alaäänet eivät odotetusti jytää. Kovalla äänenvoimakkuudella ääni puuroutuu hieman. Vertasin kaiutinta iPod-telakalla varustettuun Kanarialta n. 25€ ostettuun Music Angel kaiuttimeen (kuva lopussa) ja lopputulos on seuraava: Music Angel toistaa alaäänet paremmin, mutta ylä-äänet ovat selvästi selkeämpiä Pringlesin ilmaisella kaiuttimella. Suosittelen todellakin kaikkia jotka tarvitsevat matkakaiutinta ostamaan kolme purkkia Pringlesia (yhteensä n. 6€) ja hankkimaan kaiuttimen, koska hinta on selvästi halvempi kuin muiden samanlaatuisten kaiuttimien. En laita kaiuttimista videota tänne, koska niitä löytyy YouTubesta jo useita (linkki lopussa).

Music Angel -vertailukaiutin

 

 

Pringles-kaiutin unboxing ja esittely täällä.

Mainos! Jos tämä kiinnostaa, niin tsekkaa myös mainio Vibeholic-kaiutin!

 

 

 

 

Edellinen artikkeli450 euron puukalikka on hifiä
Seuraava artikkeliAppBlaster ampuu kodin örkkejä virtuaalisesti

19 KOMMENTIT

 1. Tietenkin tämä kaiutin asennetaan ja jonka jälkeen se sijoitetaan, kaiuttimen sijoittamisella on paljon suurempi merkitys äänentoistokykyyn. Sijoittamalla Pringels purkki betoniin saavutetaa resonoimaton asennus, kaiutin itsessään ei saa lisätä musiikkiin mitään jota ei voida edes vaatia pahviputkelta jonka kuulee jokainen selkeästi napauttamalla pahvipurkkia kevyesti sormenpäällä ja kuule siitähän lähtee silloin ääni, tämä ei ole yhtään hyvä asia tavoiteltaessa värittymätöntä äänentoistoa.

 2. mitä te urpot lussutatte? hyvähän tää oli, sai vähä käsitystä et mitä maksaa ja kannattaako ostaa, ilmeisesti kyllä. ainut mikä jäi epäselväksi, että mitä maksaa se kirjekuoren lähetys?

 3. Pahoittelen, mutta arvostelu ei mielestäni tee tuotteelle sen ansaitsemaa kunniaa. Kaiuttimen ääni ei TODELLAKAAN ole parempi ilman purkkia. Purkkiin kannattaa laittaa jonkinlaista äänieristettä. Pariton sukka ajoi asian minun kohdallani. Purkin kylkeen kannattaa myös tehdä n. 1,5 senttiä halkaisijaltaan oleva pyöreä reikä, jolloin alataajuudet vahvistuvat huomattavasti. 6€ hintaan saat siis kaiuttimen, joka päihittää esim. läppärin 10-0 (kirjekuoren lähetys ei maksa mitään, postimaksu maksettu). Pienellä ”tuunaamisella” se on uskomaton bassopurkki, jonka yläpääkin on mukavaa kuunneltavaa, jollei ihan täydellä äänenvoimakkuudella kuuntele. Tästäkin murheesta pääsee eroon säätämällä soittimestaan ekvalisaattoria.

 4. @ moro Pringlesin sivulta tulostetussa postituslapussa on postimaksut maksettuna, joten tämä ei maksa itselle mitään muuta kuin purkkien hinnan.

 5. Kätevä on kyllä pringleskaiutin.. Prismasta sain, 3 purkkia ostin (1e/kpl). Ääntä lähtee ihan riittävästi. Tällä hetkellä ei yhtään pringlespurkkia löytynyt, joten modasin tuommoista litran limukkapulloa vähän, niin sai pohjaan tuon kiinni, aivan hyvin kuuluu! 🙂

 6. Jos kiinnostaa muut vaihtoehdot, niin DNA:n shopeissa (ja nähtävästi pitkin nettiä, esmes cdon.com :lla) on X-mini 2nd generation -nimisiä ”bugeja”, jotka toistavat äänialueen yllättävän puhtaasti, ja joista lähtee hauskan pumppaamisen ohella muhevat bassot.

  Ei tietenkään pärjää oikeille kauittimille, mutta maksaa 25 öröä ja toimii omalla litium-akullaan 12h, joka edelleen ladataan usb-liitännän kautta.

  http://100milligrams.com/xmini-second-generation-capsule-speaker-p-200.html

 7. Okko se ei vieläkään osaa edes äidinkieltä kunnolla vaikka ollut toimituksessa jo ties kuinka kauan… Taso laskee täälläkin kuin lehmän häntä.

 8. Aromivahvennetta kitusiin että saa pilipalikaiuttimen jolla ei kauaa jaksa leikkiä. Semmosta…

 9. Tästä saa helposti myös stereo-version askarreltua:
  http://www.youtube.com/watch?v=dpbT8X1hyrg

  eli pringles purkista pohja irti, kaiuttimet molempiin päihin. Sisälle 3,5mm splitteri, joita saa ihan parilla eurolla http://www.dgkale.com/UploadFiles/20081911307330.jpg.

  Kaiuttimet naaraspäihin, MP3-soitin, kännykkä, yms. urospäähän.

  Tässä videossa viisi pringles-kajaria yhdessä
  http://www.youtube.com/watch?v=Ddy5a9aAfp4, näistä saa jo kotiteatterin Surrond-äänellä 😀

 10. Jeppe kirjoitti: ”Tästä saa helposti myös stereo-version askarreltua”
  Kaksi kaiutinta ei ole automaattisesti stereojärjestelmä. Stereojärjestelmässä kumpikin kaiutin ikiomaa erillistä ääniraitaa. Kuvailemallasi tavalla syntyy tupla-mono järjestelmä, siis kaksi kaiutinta jotka kumpikin toistavat tismalleen samaa ääniraitaa.
  Pönttö ottaa sisäänsä stereoääntä, jonka se muuntaa monosignaaliksi, eli summaa kummatkin kanavat yhteen. Signaalisplitteri jakaa yhden stereosignaalin kahdeksi stereosignaaliksi. Niinpä kumpikin erillisistä kaiuttimista saisi samat identtiset stereosignaalit splitteriltä, jotka kumpikin kaiutin kaiutin muuttaisi samalla tavalla identtisiksi monoraidoiksi -> saadaan tupla mono ääniraita.

  Stereojärjestelmänkin saa noista simppelisti rakenneltua, ei tarvitse kuin katkaista vasempaan kaiuttimeen menevästä kaapelista oikean kanavan signaalijohto ja oikeaan kaiuttimeen menevästä kaapelista vasemman kanavan signaalijohto. Tai jos ei halua johtoja katkoa, niin voi vain teipata noista kaiuttimien stereoplugeista tietyn kanavan kontaktin piiloon.

 11. Jossain kaupoissa on kaiuttimia, eli ostamalla 3 priglesiä, saa kaiuttimen… Ja sinulle jää prigleseistä ne kannet, eli saat toisen kaiuttimen 😀

  Kaksi kaiutinta 3 priglesin hinnalla 😀

 12. jos heikkinen ei tiennyt niin niitä splittereitä on kyllä niitäkin jotka ei muuta stereota tuplamonoksi vaan antaa leftin ja rightin erikseen. (=

 13. Jotta voidaan hieman nillittää lisää, niin Jantunen voisi lukea heikkisen viestin uudestaan ja todeta, että eihän se splitteri sitä summausta tee vaan se kaijutin. =)
  Ja jotta ei menisi ihan ot:ksi. Pitääpä huomenna kipasta kaupasta putkilot ja laittaa kannet postiin :P..

 14. Ahaa, luulin, että ääni puuroutuu silloin, kun patterit ovat lopussa, mutta ilmeisesti puurotuminen kuuluukin vakiona kajarin ominaisuuksiin.

  Hankin kajarin kesäkuun alussa, ja laite on ollut ahkerassa käytössä koko kesän. Suosittelen! Spiikkeri soundaa sipsipurkkiin asennettuna hyvinkin mainiosti, hinta ei hirvitä, ja sipsit ovat hyviä.

 15. ….ja jos meinaa tehdä sellasen stereo järjestelmän nii kannattaa laittaa ainakin sinne öringlrs tuubin sisälle sinne keskelle (kaiutinten välille) halkaisialtaan tuubin levyinen ympyrän muotoinen pahvipala ja liimata se sinne tai muuten kaiuttimet ”blokkaavat” toisensa eli ei varsinkaan bassot kuulu juuri ollenkaan… 😀

 16. …niin joo vielä paremman laadun saa kun käyttää kahta purkkia yhden puolittamisen sijasta 😀

 17. Sain tämän n. viikko jälkeen kansien lähetyksen ja patterit olivat aivan loppu paketissa joten siitä kuuli pelkkää alaääntä ja ääni oli todella särisevä ja luulin että se rikki mutta vaihdoin patterit niin se toimi ihan hyvin.

  Jos haluaa halvalla tästä matalaa ääntä, niin suosittelen ottamaan pringles kaiuttimen pois, ja liittää piuhat johonkin matalakaijuttimeen ja tehdä sille jokin pieni boksi. Itse tein 6.5 tuumaiselle subwooferille boksin tämän pringleskaijuttimen vahvistimelle, kuului bassot hyvin 😀 Hieman liian vähän tehoa, mutta kyllä siitä puhelimesta kovempaa kuuluu 🙂

Kommenttien lisääminen on estetty.