Korkeatasoiset hifi-tuotteet eivät ole halpoja, ja asialle omistautunut äänilaiteharrastaja on valmis sijoittamaan audiolaitteistoon pitkän pennin. Uskoisin kuitenkin että paatuneinkin audioharrastaja miettii kahdesti ennen kuin sijoittaa hifi-puukalikkaan 450 euroa. Tämä on nimittäin hinta japanilaisen Kriptonin valmistamalle audio board hifi -aluslevylle, joka lupaa vaimentaa tärinää hifilaitteiston alla. 60 x 60 x 5 cm koinen lankku on valmistettu ”high density” MDF-levystä, joka on laminoitu aidolla jalopuulla. Painoa kalikalla on 23,5 kiloa ja tämän päälle voi valmistajan mukaan latoa maksimissaan 150 kiloa hifilaitteistoa.

Osaako kukaan perustella tällaiselle maallikolle hintaa?

Lähde: kripton.co.jp (käännetty googlella englanniksi)

 

Edellinen artikkeliPolkupyörä jonka vaihteet vaihtuvat ajatuksen voimalla
Seuraava artikkeliTestissä Pringlesin kampanjakaiutin!

12 KOMMENTIT

 1. Tärinä ja resonanssit on todellinen ongelma. Itselläkin joskus pöytäkone rupeaa tärisemään ja pitää resonanssia mutta kun laittaa rungon päälle vaikka kirjan painoksi niin resonanssit häviää. Hifilaitteenkin päälle voi laittaa kirjan (tuuletin aukot pitää jättää vapaaksi).

 2. Kyllä, mielestäni tämä on HiFiä. Halvemmillakin äänentoistojärjestelmillä ollaan pilattu hyvä äänentoisto, sensijaan MDF-levy on hyvä valinta sillä sen ei ole todettu rasittavan kuuntelukokemusta, sanoisinpa jopa että useita tämänpäivän MP3 soittimia vaivaa sama ongelma että ne pyrkivät olemaan osa musiikkia kun niiden tulisi palvella alkuperäistä esitystä tuomatta siihen yhtään mitään lisää kaikenlaisilla ”Digital MEGA BASS” kytkennöillään. Sensijaan hienosti viimeistelty MDF-levy toteuttaa juuri sen mitä hyvältä äänentoistojärjestelmältä vaaditaan eli alkuperäisen esityksen värittämättömyyttä siihen mitään tuomatta ja siitä mitään pois ottamatta.

 3. Tuotatuota..

  MDF = Medium Density Fiber
  HDF = High Density Fiber

  Tuollasen HDF-levystä leikatun ja pinnoitetun palan valmistuskustannukset, vaikka tilaustyönä, Suomalaisella puusepällä, mukaanlukien verot ja palkat ja suurehko voitto, ei edes yksittäiskappaleena voi ylittää 100€.
  Massatuotanto halvemman työn maassa laskee kustannukset alle viiteen euroon pienissäkin tuotantoerissä..

 4. ”Sensijaan hienosti viimeistelty MDF-levy toteuttaa juuri sen mitä hyvältä äänentoistojärjestelmältä vaaditaan eli alkuperäisen esityksen värittämättömyyttä siihen mitään tuomatta ja siitä mitään pois ottamatta.”

  Eli tällä logiikalla hyvää hifiä on myös pieni pyyhekumi kuuntelijan povitaskussa. Ei lisää, eikä ota pois mitään.

 5. ”pyrkivät olemaan osa musiikkia kun niiden tulisi palvella alkuperäistä esitystä tuomatta siihen yhtään mitään lisää”

  Olen itse todennut, että aika moni ”hifisti” harrastaa tätä samanlaista värittämistä myös. Ostetaan jos jonkinmoista hifi-kajaria, joissa kuitenkin jakotaajuudet ovat juuri ratkaisevissa kohdissa muuttamaan kappaleen alkuperäistä sointia. Tämän lisäksi tyrkätään putki tai pari ”lämmittämään” soundia. Kyllähän ne tätä tekevätkin, mutta eise kuulosta enää samalta, kuin miksaus/masterointivaiheessa. Putket kun kuitenkin kompressoivat musiikkia entisestään ja lisäävät varsinkin ylimpiä taajuuksia.

 6. Tämähän noudattaa hifistelyn perusideaa. Tuotetaan kiinassa halvalla markan lankunpätkä, ja myydään se sitten muutamalla tonnilla jollekin kokoomuslaiselle riistokapitalistille. Sama kaikissa hifivehkeissä. Luodaan mielikuva siitä, että kalliin on pakko olla hyvää. Nyt kun herra X ostaa vaikka tuon linkissä olevan parin tonnin lankunpätkän, ja huomaa, että häntä on kusetettu, niin sitten se tulee nettifoorumeille pätemään jostain äänenlaaduista ja resonansseista ja koettaa uskotella itselleen että olipas hyvä ostos. Itsepetosta pahimmillaan. Mistä näitä sikiää?

 7. Samaa mieltä. Ei surimmalta osasta hifistelijöitä saa minkäänlaista järkevää vastausta kysymykseen, että miksi kaikki maksaa niin paljon enemmän kuin esimerkiksi tuote X

 8. ei ole hajuakaan mitä tommoisen vaikutukset ovat ääneen. mutta helposti tulee hintaa noinkin pienelle puutasolle kuin siihen menee työtunteja varmaan useita tunteja mdf- pitää vielä päällystää ja viimeistellä ja pinnottaa ja materiaalikin maksaa, esimerkiksi kotimaiset jalopuut voivat maksaa kuutioina 10.000 euroa ulkomaalaisia löytyy jopa vieläkin kalliimpia.

 9. Palikan vaikutus on sama kuin yrittäisi itsemurhaa homeopaattisilla unilääkkeillä,eli ei tulosta.Jos se tuo luo tyhjään elämään merkitystä ja rahat pullottavat taskussa niin siitä vaan

 10. ”LeBaron” tuolla ylempänä valitti nykypäivän MP3-soittimia vaivaavista äänentoiston ongelmista.
  MP3 ??!!
  Miten kukaan voi puhua MP3-kompressoidusta musiikista ja hifistä samassa lauseessa!
  Voi teitä asiantuntijoita…

Kommenttien lisääminen on estetty.