Star Wars fanikuva: Marc Dawson

Viimeistään James Cameronin Avatarin myötä kävi selväksi että kolmiulotteisuus on tällä hetkellä kiistatta elokuvateollisuuden kovin juttu. Uusia 3D elokuvia putkahtelee teattereihin jo harva se viikko ja myös ensimmäiset kotikäyttöön suunnatut 3D-televisiot saapuvat myyntiin tänä vuonna.

Kenellekään ei siis varmasti tule yllätyksenä että myös Star Wars elokuvilla jo miljardeja netonnut George Lucas haluaa napata siivunsa uuden teknologian luomista markkinoista. Aiemmin tänä vuonna järjestetyn Golden Globe gaalan yhteydessä George Lucasin kertoi että  hän on jo vuosikausia pohtinut keinoja alkuperäisten Tähtien Sota elokuvien tuomiseksi kolmiulotteiseen muotoon, mutta vasta nyt teknologia olisi sillä tasolla että laadukas transformaatio olisi järkevästi toteutettavissa.

Verkkosivuston swtorstrategies.com on laskenut, että mikäli yhden elokuvaminuutin muuntaminen kolmiulotteiseen muotoon maksaisi 75 000 dollaria, tulisi kaikkien kuuden elokuvan muuntaminen maksamaan yhteensä noin 59 miljoonaa dollaria. Ei siis tarvitse olla mikään talousnero käsittääkseen että filmien tuottaminen uudelleen elokuvalevitykseen kolmiulotteisena tuottaisi helposti satojen miljoonien voitot.

Mainos: Vuzix 3D videolasit päässä nautit aidoista 3D elokuvista missä tahansa, milloin tahansa  – Superkauppa.fi

Edellinen artikkeliGummi Bear Surgery, kirurgisia operaatioita nallekarkeille
Seuraava artikkeliNeuvostoliittolainen Lunokhod 1 -Kuuntutkimus-ryömijä vuodelta 1970 löytyi

8 KOMMENTIT

 1. Juuri alkuperäiset Star Warsit saattaisivat toimia kohtuu hyvin, sillä elokuvissa ei heilutella kameraa liikaa ja leikkauskin on tarpeeksi hidastempoinen. Uudempien en usko niinkään…

 2. Toisaalta nämä uudemmathan on valmiiksi 90% tietokoneanimaatiota, eli 3D version tekeminen voisi onnistua lähes kokonaan pelkästään rendaamalla kohtaukset uudelleen stereokuviksi. Näin vanhoihin 2D versioihin elokuvista ei tarvitsisi edes kajota.

 3. Ymmärrän että kuvalla on haluttu tuoda 3d efekti esiin, mutta itse olisin enemmän sillä kannalla, että kuvana voisi olla ihan vain kohta Tähtien sodata. Omaan silmääni tuollaiset kuvat ”sattuvat”.

 4. Mietityttää vain se, että miten yhden minuutin renderaus voi maksaa 75k $? Mennäänkö se ihan frame framelta käsipelillä?

 5. Sääli vain että Lucasin tuntien hän ei tyytyisi pelkästään muuntamaan elokuvia kolmiulotteisiksi. Ihan varmasti mukaan ahdettaisiin myös minuuttitolkulla uutta kuvaa (kuten remasteroiduissa versioissa), jossa 3D-maailmaa voitaisiin ”paremmin hyödyntää”. Ja tuloksena olisi kasa höyryävää …

 6. Faceless: Kyllä, frame kerrallaan tehdään suunnilleen. Toki on varmasti jotain automatisoitua työkalua olemassa, mutta hienosäätö pitää tehdä käsin joka frameen.
  Minuutti videota sisältää 1440kuvaa, siispä yhden kuvan käsittely maksaa 50usd. Tuolla hintaa yhden kuvan käsittelyyn saa tuhraantua korkeintaan vartti aikaa, kun ammattimies maksaa (vero/vakuutus kuluineen) 200usd/h.

  Sama operaatio on ollut mm. James Bondien kanssa, kun vanhoista filmeistä ja mono-ääniraidoista loihdittiin hiljattain bluray julkaisut monikanavaäänillä. Mikään automatisoitu ohjelma ei vain pysty tekemään tarpeeksi hyvää jälkeä. Ja rahaahan on vara pistää palamaan, koska legendojen myynti vetää sadoissa miljoonissa kuitenkin.

 7. jee oksenus versio tästäkin. TEhdäänkö 3d versio alkuperäisitä vai remasteroiduista?

  Han Solo ampuu eka!

 8. Ja 4-6 osan digisointi ja puhdistus tuli maksamaan Lucasille todella paljon, puhuttiin jopa miljoonista jollei 10 miljoonasta.

  Paluu tulevaisuuteen on pätkiä filmimateriaalista, mistä se on kopioitu. Kuva on hyvin suttunen ja punainen, puhdistuksen jälkeen aivan eri laatuinen. Ja tuohon tehtiin vielä infrapunasuodatus viimeiseksi, että saataisiin kaikki lika pois.

Kommenttien lisääminen on estetty.