2009-toyota-ft-ev-ii_100230336_l

FT-EV II on Toyotan uusin sähköautokonsepti, jonka ensimmäisen sukupolven Toyota esitteli tammikuussa 2009 Detroit Auto Show’ssa. Tuore luomus esitellään yleisölle tämän vuoden Tokyo Motor Show’ssa osoituksena siitä, että yhtiöllä on edelleen homma hanskassa. Auton sisätila on sisustettu steampunk-tyylin inspiroimana, mutta hetkinen… ihan kuin jotakin puuttuisi.

FT-EV II ei sisällä ohjauspyörää tai polkimia, sillä nämä on korvattu varsin omalaatuisilla instrumenteilla, digitaalisilla näytöillä ja ohjaimilla, jotka ovat jatkuvassa yhteydessä tietoverkkoon. Tämän kärryn kyydissä GPS-navigaattorit jäävät eilispäivän teknologiaan.

2009-toyota-ft-ev-ii_100230337_m

FT-EV II voi esimerkiksi suositella musiikkia tai elokuvia perustuen siihen, mitä sille on kerrottu auton kuskista tai muista matkustajista. Internet-yhteys kytkeytyy päälle aina auton käynnistyessä ja katkeaa vasta, kun auto sammutetaan. Tämän ansiosta auto voi olla yhteydessä omistajan kotiverkkoon, ja ladata sieltä tarvitsemansa datan.

Auto on suunniteltu taittamaan vain lyhyitä matkoja; litiumioniakulla toimiva auto päryyttää täydellä latingilla 80 kilometriä, huippunopeutenaan 96 km/h.

Mikäli tällainen auto koskaan saavuttaa tavallisten kuluttajien markkinat, niin tuon ohjaussysteemin käytettävyys kyllä epäilyttää. Vaikka upealta näyttääkin.

Katso myös: 
20.8.2009: Toyota teki läpimurron sähköautojen akkuteknologiassa – jopa kymmenkertainen kapasiteetti!

Lähde: www.greencarreports.com, dvice.com

Edellinen artikkeliReview of MilSub-5517 – arvostelu
Seuraava artikkeliWebbikameroiden uusi kuningas: Microsoft LifeCam Cinema