2009-toyota-ft-ev-ii_100230336_l

FT-EV II on Toyotan uusin sähköautokonsepti, jonka ensimmäisen sukupolven Toyota esitteli tammikuussa 2009 Detroit Auto Show’ssa. Tuore luomus esitellään yleisölle tämän vuoden Tokyo Motor Show’ssa osoituksena siitä, että yhtiöllä on edelleen homma hanskassa. Auton sisätila on sisustettu steampunk-tyylin inspiroimana, mutta hetkinen… ihan kuin jotakin puuttuisi.

FT-EV II ei sisällä ohjauspyörää tai polkimia, sillä nämä on korvattu varsin omalaatuisilla instrumenteilla, digitaalisilla näytöillä ja ohjaimilla, jotka ovat jatkuvassa yhteydessä tietoverkkoon. Tämän kärryn kyydissä GPS-navigaattorit jäävät eilispäivän teknologiaan.

2009-toyota-ft-ev-ii_100230337_m

FT-EV II voi esimerkiksi suositella musiikkia tai elokuvia perustuen siihen, mitä sille on kerrottu auton kuskista tai muista matkustajista. Internet-yhteys kytkeytyy päälle aina auton käynnistyessä ja katkeaa vasta, kun auto sammutetaan. Tämän ansiosta auto voi olla yhteydessä omistajan kotiverkkoon, ja ladata sieltä tarvitsemansa datan.

Auto on suunniteltu taittamaan vain lyhyitä matkoja; litiumioniakulla toimiva auto päryyttää täydellä latingilla 80 kilometriä, huippunopeutenaan 96 km/h.

Mikäli tällainen auto koskaan saavuttaa tavallisten kuluttajien markkinat, niin tuon ohjaussysteemin käytettävyys kyllä epäilyttää. Vaikka upealta näyttääkin.

Katso myös: 
20.8.2009: Toyota teki läpimurron sähköautojen akkuteknologiassa – jopa kymmenkertainen kapasiteetti!

Lähde: www.greencarreports.com, dvice.com

Edellinen artikkeliReview of MilSub-5517 – arvostelu
Seuraava artikkeliWebbikameroiden uusi kuningas: Microsoft LifeCam Cinema

13 KOMMENTIT

 1. Ihan hauskan näköinenhän tuo on. Jotenkin vaan tuon ohjaus hieman mietityttää. Tuo ohjain näyttäisi siltä, että tuota ohjattaisiin vähän samaan tapaan kuin polkupyöriä.

 2. Alkaa jo kyllästyttää sähköautoihin liittyvä silmäkarkkimateriaali jota lähes kaikki automerkit julkaisevat kilpaa.

  Ovathan nuo kuvat ihan hienoja, mutta itse toivoisin että sähköautot alkaisivat Photoshopilla piirreltyjen kuvien ja messuilla esiteltyjen muovikuorien sijasta lähestymään arkitodellisuutta.

 3. Ei taida markkinat tai tekniikkakaan ihan olla vielä valmiita sähköautoille, niin pitää näitä konsepteja jotka kohottavat firman kasvoja.

 4. Siis ei, ei ja ei. Jos ei valmistajat kohta rupea suunnittelemaan parempia ja käytännöllisempiä sekä viisaamman näköisiä sähköautoja, niin kyllä voin sanoa, että menee kauan vielä siirtyä tuohon sähköautojen massakäyttöön.

 5. Toyota IQ:n omistavana voin todeta että tuo versio on aika kamalan näköinen. Vaan yleensähän nämä protot muokkaantuvat ennen myyntiin tuloa. Tuota käyttösädettä kun saisi nostettua tuonne 100 km pintaan niin olisi kyllä houkuttelevampi.

 6. Tuo ei ole kaunista nähnytkään! Aika ***** ruma.

  //edit: Eipä käytetä rumaa kieltä.

 7. Omaan silmään kaunis auto, vaikka tuskin soveltuisi katukuvaan. Mutta kai se on sitten vaan tämä naisen näkökulma 😀

 8. Low rider, is a real goer. Tuolla kun suomen teiden hidastetöyssyjen yli ajelee niin tietää ajaneensa. Ja ohjauksesta tulee mieleen iRobot parin vuoden takaa.

 9. Kaunis auto minun silmään. Persoonallinen auto on aina piristys katukuvassa, joka erottuu tylsästä massasta!

 10. Ei iske kyllä muhun, lisäksi kaikki nämä uudet sähköautot ovat todella pieniä ja muotoilu on TODELLA typerää. Tekisivät mieluummin aerodynaamisia eikä laittele noita turhia muotoja jokapaikkaan kuten toi kuva jossa näkyy Toyotan logo.

 11. Mikäli osasin päätellä ohjauksen oikein, käsillä pidetään kiinni noista harmaista ylöspäin nousevista sarvista ja näyttää siltä kuin niitä voisi työntää eteen tai vetää taakse, joten siinä on ilmeisesti jarru ja kaasu. Jos vielä niin että kaasu on oikeassa ja jarru vasemmassa, niin tulee melkoiseksi taiteiluksi ja oikeaa kättä ei voi irroittaa ratista ajon aikana tai vauhti tipahtaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.