Monelle tulee sanasta webbikamera mieleen esim. kannettavan mukana tullut pieni kamera, jolla korkeintaan otetaan nuhruinen profiilikuva esim. messengeriin paremman kuvalähteen puutteessa. Usein webbikamerakuvat ovat sumeita ja jos vielä valaistus on heikko, niin jo kuvauskohteen sukupuolen tunnistaminen saattaa olla ylivoimainen tehtävä. Nyt markkinoille on kuitenkin tullut uutuus, joka allekirjoittaneen yllätti positiivisesti.

LifeCam Cinema

Microsoft on tuonut markkinoille ensimmäisen kuluttajille suunnatun webbikameran, mikä kykenee HD-kuvanlaatuun ja vielä laajakuvamuodossa. Tämä on ihan looginen kehityssuunta, sillä tutkimusten mukaan 95 % kaikista kannettavista, pöytäkoneista ja litteänäyttöisistä televisioista käyttää laajakuvaa (kuvasuhde 16:9). Laite ei myöskään ollut mikään muovisen oloinen lelu, vaan alumiininen runko ja hillitty muotoilu loivat luottamusta herättävän ensivaikutelman. Myös varustelu on hyvää ja laitteesta löytyy itse kameran lisäksi luonnollisesti myös mikrofooni sekä vastaus/sulkemisnäppäin videopuheluita varten

Kamera myös osaa itse Auto Focus-toiminnon ansiosta itse kohdistaa kuvaa niin että kuva pysyy terävänä, oli kohde toisella puolella huonetta, tai 10 sentin päässä linssistä.  Microsoftin ClearFrame-tekniikka käsittelee kuvaa entistä nopeammin ja tämän ansiosta kuvan laatu ja kontrasti pysyvät tasaisina, vaikka esim. valaistusolosuhteet yhtäkkiä esim. jonkin sortin luonnonmullistuksen aikana muuttuisivat. Hyvän kuvansuodatustekniikan myötä myös rakeisuutta esiintyy vähän. Laaja 74 asteen kuvauskulma takaa sen, että kuvasta ei jää ketään tai mitään ulkopuolelle.

Laite on suunniteltu erityisesti läppärikäyttäjille ja se tukee suoraan monia Windows Live -palveluja, kuten Windows Live Photo Galleriaa ja Windows Live Movie Makeria.

Laitteen suositushinta on 79,90 € ja valmistaja myöntää laitteelle 3 vuoden maailmanlaajuisen takuun.

Ja laitetaanpa yleisön pyynnöstä mukaan vielä pari still-kuvaa, joista toinen on otettu läppärin omalla kameralla ja toinen LifeCam Cinemalla.

LifeCam Cinema
LifeCam Cinema
Läppärin webbikamera
Läppärin webbikamera

Ainakin allekirjoittaneen mielestä on kuvien tarkkuudessa havaittavissa selvä ero.  Varsinaista videomateriaalia en kehdannut omasta naamasta tänne laittaa, mutta YouTubesta löytyy yksityishenkilön tekemä testivideo tämän linkin takaa.

Lähde ja lisätietoja laitteesta: Microsoft.com

Edellinen artikkeliToyota FT-EV II on kaunis ja kummallinen
Seuraava artikkeliMars on moottoripyörä 1920-luvulta, suunnittelijana Claus Franzenberg

16 KOMMENTIT

 1. ”…kykenee 720p HD-kuvanlaatuun ja vielä laajakuvamuodossa.”
  720p on nimenomaan laajakuvaresoluutio.

  ”…laajakulmateknologiaa (kuvasuhde 16:9).”
  Kuvasuhteella ei ole laajakulman kanssa mitään tekemistä. Laajakulma tarkoittaa kameran objektiivin laajinta polttoväliä. Laajakuva taas tarkoittaa esimerkiksi kuvasuhdetta 1,78:1 (16:9).

 2. Täytyy muuten sanoa että tämä, kuten se näppäimistökin viime viikolla, niin ovat mielestäni enemmän normaalien atk-blogien kuin gadget-blogien hommaa. Okei, se on HD ja se on laajakuva.

 3. 720p ei taida välttämättä tarkoittaa laajakuvaa vaan vain tiettyä pystyerottelua. Yleisesti ottaen kylläkin laajakuvaa, enemmän tai vähemmän.

  Saakos tältä vehkeeltä tulevaa videota jotenkin kivasti talteen täydellä resolla niin että sitä voisi katsoa jälkikäteen helposti?

 4. Miten voi tehdä webbikamerasta artikkelin, jossa vieläpä kehuu erinomaista kuvanlaatua ja sitten artikkelissa on kuva pelkästään kamerasta eikä yhtään mallikuvaa siitä, millaista tulosta tulee? Eikö kirjoittajalle oikeasti tullut mieleen, että tuollaisia joku voisi kaivata? En nyt tietenkään epäile niiden olevan sittenkin sitä samaa tasoa kuin muillakin kameroilla, mutta olisi se kiva ollut niitä nähdä.

 5. Ihan kiva olisi tollainen omistaa…

  Pieni typo löytyi teksitstä ”…läppärikäyttäjille ja se tulee suoraan…” tarkoitikos ”tulee” sanalla ”tukee”? 😉

 6. Näyttäs, että verkkokauppa.comista saa tuota jo kohtuu hintaan: 61€ ja risat. 😉

 7. :DDD ja kaikkienhan nettiliittymä riittää 720p videokuvan lähettämiseen, turha kapistus ja vielä M$:ltä

 8. Ja itseasiassa laajakuva ei tarkoita pelkästään 16:9:ää. Esim. elokuvateattereissa on erilainen kuvasuhde. Myös useimmissa tietokonenäytöissä on 16:10 kvuasuhteen näyttö.

 9. eipä ollu paljo sen kummosempi kuvanlaatu ku omas creatives , se toimii hienosti yölläki pelkän näytön antamalla valolla

 10. Microsoft pitkään tunkkinsa. Se oli Greenpeacen ympäristöystävällisyysvertailun toiseksi huonoin elektroniikkavalmistaja (Greenpeace, 7/2008). Muutenkin yrityksen toiminta on hyvin arveluttavaa ja melkein aina ollaan EU-kilpailuviranomaisten hampaissa.

 11. Microsoft pitäköön tunkkinsa! Se oli Greenpeacen ympäristöystävällisyysvertailun toiseksi huonoin elektroniikkavalmistaja (Greenpeace, 7/2008). Muutenkin yrityksen toiminta on hyvin arveluttavaa ja melkein aina ollaan EU-kilpailuviranomaisten hampaissa.

 12. Greenpeacen lausunnot eivät taida todellisuudessa kiinnostaa ketään omilla aivoillaan ajattelevaa.

  Microsoftin ansioksi voidaan mielestäni lukea hyvin pitkälti nykyinen tietoyhteiskunta (Linux & Apple ovat loppujen lopuksi marginaaliryhmän käsienheiluttelua) ja huolimattakin siitä että todnäk. kuulostan nyt bill gatesin vävypojalta niin olen sitä mieltä, että EU:n kilpailuviranomaisten hälinä MS:n mediaplayerista ja Internet Expolorerista on täysin turhaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.