Monelle tulee sanasta webbikamera mieleen esim. kannettavan mukana tullut pieni kamera, jolla korkeintaan otetaan nuhruinen profiilikuva esim. messengeriin paremman kuvalähteen puutteessa. Usein webbikamerakuvat ovat sumeita ja jos vielä valaistus on heikko, niin jo kuvauskohteen sukupuolen tunnistaminen saattaa olla ylivoimainen tehtävä. Nyt markkinoille on kuitenkin tullut uutuus, joka allekirjoittaneen yllätti positiivisesti.

LifeCam Cinema

Microsoft on tuonut markkinoille ensimmäisen kuluttajille suunnatun webbikameran, mikä kykenee HD-kuvanlaatuun ja vielä laajakuvamuodossa. Tämä on ihan looginen kehityssuunta, sillä tutkimusten mukaan 95 % kaikista kannettavista, pöytäkoneista ja litteänäyttöisistä televisioista käyttää laajakuvaa (kuvasuhde 16:9). Laite ei myöskään ollut mikään muovisen oloinen lelu, vaan alumiininen runko ja hillitty muotoilu loivat luottamusta herättävän ensivaikutelman. Myös varustelu on hyvää ja laitteesta löytyy itse kameran lisäksi luonnollisesti myös mikrofooni sekä vastaus/sulkemisnäppäin videopuheluita varten

Kamera myös osaa itse Auto Focus-toiminnon ansiosta itse kohdistaa kuvaa niin että kuva pysyy terävänä, oli kohde toisella puolella huonetta, tai 10 sentin päässä linssistä.  Microsoftin ClearFrame-tekniikka käsittelee kuvaa entistä nopeammin ja tämän ansiosta kuvan laatu ja kontrasti pysyvät tasaisina, vaikka esim. valaistusolosuhteet yhtäkkiä esim. jonkin sortin luonnonmullistuksen aikana muuttuisivat. Hyvän kuvansuodatustekniikan myötä myös rakeisuutta esiintyy vähän. Laaja 74 asteen kuvauskulma takaa sen, että kuvasta ei jää ketään tai mitään ulkopuolelle.

Laite on suunniteltu erityisesti läppärikäyttäjille ja se tukee suoraan monia Windows Live -palveluja, kuten Windows Live Photo Galleriaa ja Windows Live Movie Makeria.

Laitteen suositushinta on 79,90 € ja valmistaja myöntää laitteelle 3 vuoden maailmanlaajuisen takuun.

Ja laitetaanpa yleisön pyynnöstä mukaan vielä pari still-kuvaa, joista toinen on otettu läppärin omalla kameralla ja toinen LifeCam Cinemalla.

LifeCam Cinema
LifeCam Cinema
Läppärin webbikamera
Läppärin webbikamera

Ainakin allekirjoittaneen mielestä on kuvien tarkkuudessa havaittavissa selvä ero.  Varsinaista videomateriaalia en kehdannut omasta naamasta tänne laittaa, mutta YouTubesta löytyy yksityishenkilön tekemä testivideo tämän linkin takaa.

Lähde ja lisätietoja laitteesta: Microsoft.com

Edellinen artikkeliToyota FT-EV II on kaunis ja kummallinen
Seuraava artikkeliMars on moottoripyörä 1920-luvulta, suunnittelijana Claus Franzenberg