Itse tehty matkatuuletin

Myös muut, kuin intiimit osat vaativat tuuletusta kesäkuumalla. Tässä Nimimerkkiä Emrkib käyttävän rakentelijan monikäyttöinen tuuletinrakennelma. Erityisesti tuulettimen virtalähteissä löytyy valinnanvaraa moneen lähtöön!

Tässä Emrkibin oma kuvaus laitteesta:

”Kesä tulee kuumine päivineen, välillä liiankin kuumine ja silloin kaipaa jotain viilentävää, kuten tuuletinta. Tästä sain idean rakentamaani matkatuulettimeen. Tuuletin saa virtansa joko 9v paristosta, joita saa kaikkialta. Nykypäivän trendin mukaisesti kaikki virtaa käyttävät esineet voivat ottaa sitä USB portin kautta, niin tekee tämä tuuletinkin. Jos ei tietokonetta tai paristoja ole mukana, virtaa saa sen kyljessä olevaa kampea pyörittämällä. Jokaisesta näistä virransaantitavoista virta varastoituu myös akkuihin myöhempää käyttöä varten. Esimerkiksi tuuletin on kätevä ladata sisällä USB:n kautta ja käyttää virrat tuuletukseen vaikka ulkona. Rakennusaineina käytin vanhaa veivattavaa lamppua, laatikossa lojunutta moottoria, RC lentokoneen propellia, sinitarraa, teippiä, pahvia, ruuveja, vanhan hiiren USB piuhaa, 9v pariston liitintä ja päällystykseen jeesusteippiä, tehden tästä tuulettimesta myös roiske tiiviin ja käyttökelpoisen sateella.

(5mpix) Lisää kuvia projektista löytyy osoitteesta: http://rl933.wippiespace.com/Jaettavat/

Edellinen artikkeliXerox on kehittänyt itsepyyhkiytyvän tulostinpaperin
Seuraava artikkeliPäivän ilmainen sarjis: Galactica Vs. Skynet