Xerox on kehittänyt itsepyyhkiytyvän tulostinpaperin

Xerox on kehittänyt itsepyyhkiytyvän tulostinpaperin

Parhaiten kopiokoneiden valmistajana tunnetuksi tullut amerikkalaisyhtiö Xerox on esitellyt uuden, tulostepaperiroskan vähentämiseen tähtäävän innovaation. Californiassa sijaitsevien Xerox-laboratorioiden kehittämä, itse-pyyhkiytyvä paperi pitää sisällään uniikin molekyylirakenteen, jonka ansiosta paperille voidaan piirtää kuvioita kohdistetulla ultraviolettivalolla. 24 tuntia tulostuksen jälkeen molekyylirakenne palautuu alkuperäiseen muotoonsa ja paperille tulosettu teksti, tai kuvio katoaa jäljettömiin.

Xeroxin automaattisesti pyyhkiytyvälle paperille on mahdollista tulostaa jopa 100 kertaa uudelleen, ennen kuin tämän voi tavalliseen tapaan heittää paperinkeräykseen kierrätyspaperin joukossa.

Innovaatiolla on varmasti paljon potentiaalia vähentää toimistolla syntyvän tulosteroskan määrää. Esimerkiksi palaveria varten tulostettuja kalvosettejä tulee harvoin käytettyä yhden kerran jälkeen ja setit päätyvät tätä nykyä suoraan paperinkeräykseen. Ongelmana on tietysti, että voidaanko ultraviolettitulostus liittää osaksi nykyisiä tulostimia, vai tarvitaanko teknologiaa varten oma tulostin.

Lähde: www.computerworld.com