helix-kokoontaitettava-polkupyora

Suurkaupungissa pyöräilevän yksi suurimmista ongelmista on se, että mihin pyörän parkkeeraa turvallisesti silloin kun se ei ole ajossa. Luonteva ratkaisu on kokoontaitettava polkupyörä, vaikka tavallisesti pyöräilijä joutuu tällöin aina tekemään jonkin asteisen kompromissin ajo-ominaisuuksien suhteen.

fbb4defb726d094ac59834c834b54307_original

Kanadalainen, polkupyöräfriikeiksi tunnustautuva insinööriporukka on nyt kehittänyt kokoontaitettavan, joka on kehittäjiensä mukaan vaatimattomasti maailman paras kokoontaitettava pyörä. Polkupyörän suurikokoisista 24-tuuman renkaista huolimatta pyörä kuitenkin myös taittuu erinomaisen pieneen tilaan, ja se sopiikin esimerkiksi tavallisen matkalaukun sisälle. Myöskään ajoasennon tai jäykkyyden suhteen ei keksijätiimin mukaan ole tehty komromissejä.

Tällä hetkellä Kickstarter palvelussa ennakkomyynnissä oleva Helix taittopyörä on ehtinyt keräämään jo yli miljoonan jenkkidollarin verran rahoitusta ja toimitusten luvataan alkavan vuoden 2016 maaliskuussa. Ihan halvalla tähän Kanadassa valmistettavaan huippupyörään ei pääse käsiksi, sillä tällä hetkellä hinnat lähtevät 1575 dollarista, eli noin 1400 eurosta.

Helix taittopyörän esittelyvideo löytyy hypyn jälkeen

Lähde: kickstarter.com

Edellinen artikkeliSmartThings älyhubi saapuu Eurooppaan ensi vuonna
Seuraava artikkeliPilapiirtäjä ennusti Apple iPad Pro:n hämmästyttävällä tarkkuudella vuonna 2012