smartthings-samsung

Kickstarter projektina alkunsa saanut, sittemmin Samsungin ostama SmartThings ei yksinään ole mikään kovin hämmästyttävä laite. Tavallisen tietokoneen reitittimen kokoinen ja näköinen laite on kuitenkin merkittävä askel kohti edullista, toimivaa ja kaikkien tavoitettavissa olevaa älykotia kohden.

Nerokkaaksi SmartThings älyhubin tekee se, että tämä on yhteensopiva kaikkien merkittävien älykotistandardien kanssa. Kun aiemmin kakkien valmistajien omat järjestelmät ovat tarvinneet omat kontrollijärjestelmänsä, niin SmartThings ottaa koko homman haltuun kerralla. Enää et siis tarvitse erillistä valaisinjärjestelmää, toista älylukon kontrolleria, ja kolmatta valvontakamerajärjestelmää, vaan SmartThings yhyttää nämä toisiinsa älykkään, mobiilisovelluksen kautta kontrolloitavan järjestelmän avulla.

Voit siis helposti ohjelmoida skeemoja joissa valaistus on tietty silloin, kun tietyt henkilöt ovat kokona tiettyihin aikoihin. Tai vaikkapa niin, että kodin termostaatti säätää kotiin tietyn lämpötilan silloin kun ketään ole ollut kotona kahteen päivään.

Ainoastaan 99 dollarin hintainen SmartThings on rapakon takana jo ehtinyt muodostua  melkeinpä synonyymiksi kun puhutaan kotiautomaatiosta tai älykodeista. Valitettavasti älylaitteiden käyttämät radiotaajuudet ovat Yhdysvalloissa toiset kuin Euroopan puolella ja tämän vuoksi Amerikan markkinoille suunniteltu malli ei ole tähän asti ollut saatavilla Euroopassa.

Meitä Suomalaisia nörttejä ilahduttaa kuitenkin uutinen, että Samsung on parasta aikaa meneillään olevilla IFA 2015 messuilla ilmoittanut, että SmartThings hubin uusi versio saapuu myyntiin kaikkialla Euroopassa vuoden 2016 kuluessa. Pian älykotiprojektin aloitus on siis kaikkien meidän tavoitettavissamme!

Lisää tietoa SmartThings älyhubista ja tämän toiminnasta löydät englanninkielellä laitteen omilta kotisivuilta osoitteesta smartthings.com

Edellinen artikkeliStar Wars VII: Force Awakens BB-8 robottilelu on hieno!
Seuraava artikkeliOnko Helix Maailman paras kokoontaitettava polkupyörä?