Itseohjautuvat autot tekevät pikkuhiljaa tuloaan, mutta samalla kehitellään systeemejä, joiden avulla autoa voi ohjata muun muassa pelkkien ajatusten voimalla. Nyt tällainen mekaniikka on viety myös hieman nopeampiin kulkupeleihin saksalaisten tutkijoiden toimesta.

Münchenin sekä Berliinin teknillisen yliopiston opiskelijat ovat kehittäneet systeemin, jonka avulla lentokonetta voi ohjata ajatusten voimalla. Järjestelmä kulkee nimellä Brainflight ja sen avulla jopa vähemmin kokemusta lentämisestä omaavat henkilöt kykenivät ohjastamaan lentokonetta. Tietty testit tehtiin simulaattorilla, sillä tällaisen systeemin kokeileminen aidoilla lentokoneilla ei välttämättä ole se paras idea.

Tilaisuuteen osallistuneet henkilöt ohjasivat konettaan tarkkuudella, joka riittäisi lentolupaan vaadittavissa testeissä. Tällaisia systeemejä ei kuitenkaan todennäköisesti aivan heti nähdä lentokoneiden ohjaamoissa ja vaikka kontrollointitapa kaupalliseen käyttöön päätyisikin, vaatii tällaisen avulla lentävän pilotin kyytiin uskaltaminen myös matkustajien hermoja.

Lähde

Edellinen artikkeliPrototyyppi uudesta tavasta ohjata pieninäyttöisiä härveleitä
Seuraava artikkeliAroma R-evolution on haarukka, joka lisää aromeja suupaloihin